Toshiba LX830 – dotykové PC „vše v jednom“ s Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Toshiba LX830 – dotykové PC „vše v jednom“ s Windows 8

Toshiba LX830 – dotykové PC „vše v jednom“ s Windows 8 | Kapitola 8

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 12. 2012 03:00 18

Seznam kapitol

1. Toshiba s Windows 8, dotýkati se dovoleno 2. Rozložení, konektory a periferie 3. Hardware a jak to vypadá uvnitř 4. Monitor
5. Syntetické testy 6. Herní testy 7. Provozní vlastnosti 8. Závěr

Systém dlaždic na Windows 8 má smysl především na tabletech nebo jiných dotykových obrazovkách. Třeba na all in one počítačích. Jeden takový jsme si vypůjčili a podívali se na jeho možnosti v praxi. Nebude chybět ani rozebrání a kontrola dílenského zpracování. Celkově Toshiba obstála, revizi by si zasloužil jen TN panel.

Reklama

Microsoft chce novými Windows 8 dobýt všechna dotyková zařízení. Především tablety, kde vládne Google Android a Apple iOS. S novým operačním systémem ale dostávají druhou šanci i dotykové All-in-One počítače, které se nyní ovládají mnohem lépe.

Toshiba LX830 je takovým případem. V minulosti se prodávala s Windows 7, nyní již s Windows 8, avšak je zde i možnost downgradu na Windows 7, pokud by nový systém uživateli nevyhovoval.

Co se týče zpracování, je na tom počítač dobře. Plasty jsou pevné a nikde nic neodstává. Kapacitní dotyková vrstva je velice rychlá a přesná. Navíc pojme až 10 dotyků najednou. Na druhou stranu TN panel monitoru je nic moc. To poznáte hlavně při sledování filmů, kdy je černá poměrně prosvětlená.

Toshiba LX830 – dotykové PC „vše v jednom“ s Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Výkonem je na úrovni dnes už středně výkonného notebooku. Používá notebookové paměti, pevný disk, procesor i grafický čip. I tak to ale stačí na hraní her, ač budete muset v některých případech snižovat rozlišení nebo grafické nastavení.

Co se týče spotřeby, ta je samozřejmě vyšší než u notebooků kvůli velkému displeji. Díky velikosti jsou komponenty dobře chlazené, resp. ventilátor není tak hlučný, protože stačí minimální otáčky.

Z výbavy je zde snad vše, co by se dalo očekávat. Jediným mínusem je možná absence televizního tuneru. Pro použití jako náhradu za televizi by ale bylo potřeba použít lepší panel.

Součástí je také celkem kvalitní klávesnice a myš, na které se ne všem bude psát dobře. V našem testovacím kusu chyběly ještě předinstalované aplikace společnosti Toshiba, takže jsme je nemohli otestovat. Celková cena počítače je přibližně 28 990 Kč, avšak u nás na trhu se v současnosti prodává jen verze s DVD vypalovačkou, která je k dostání za 26 990 Kč.

Toshiba LX830 – dotykové PC „vše v jednom“ s Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Graf ceny produktu TOSHIBA PQQ15E-00E005CZ poskytuje server Heureka.cz

Za zapůjčení testovaného kousku děkujeme společnosti Toshiba.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama