Turtle Beach VelocityOne Flight: berany pro velká letadla
i Zdroj: Depositphotos, Turtle Beach
Herní příslušenství Recenze Turtle Beach VelocityOne Flight: berany pro velká letadla

Turtle Beach VelocityOne Flight: berany pro velká letadla | Kapitola 4

Jan Schrenk

Jan Schrenk

14. 9. 2022 12:30 10

Seznam kapitol

1. Obsah balení 2. Montáž 3. Vzhled, tlačítka, displej 4. Ergonomie 5. Let a závěrečné resumé

Microsoft Flight Simulator svým úchvatným zpracováním a zároveň celkovou přívětivostí přivedl do komunity virtuálních letců řadu nových tváří. Jenže tyhle nové tváře potřebovaly nejen nadšené srdce a obstojný hardware, ale řada z nich toužila i po odpovídajícím nářadí přímo do ruky. A na jeden takový zajímavý kousek se podíváme.

Reklama

Ergonomie

Berany padnou příjemně do ruky. K jejich ergonomii nemám výhrad, je příkladná. Konvenční plastový povrch mě nijak neobtěžoval, ostatně reálné předobrazy jsou také zcela běžně plastové. Textura je patrná z fotografií. Pod palcem je plast měkčený. Veškerá tlačítka jsou pro dospělou mužskou ruku bezproblémově dosažitelná (ale nechoďte si s hnátou dřevorubce stěžovat -> já mám pochopitelně jemné prstíky něžného žokeje druhoválečných bestií). 

Turtle Beach VelocityOne Flight: berany pro velká letadla
i Zdroj: turtlebeach.com

Snad trochu hůře lze obsluhovat tlačítka na kvadrantu za situace, kdy jsou plynové páky zcela stažené, přesto jsem ani zde neměl zásadní problém. Chod všech pák na kvadrantu je plynulý (až na cvakací doraz „pod nulovou polohou“), ovládání kolečka vyvážení (takový ten kruh na levé straně kvadrantu) bylo taktéž fajn.

Turtle Beach VelocityOne Flight: berany pro velká letadla
i Zdroj: PCTuning.cz

Za velice zajímavé považuji využití čelní desky těla beranů. Na nich se nachází řada kontrolek, kdy se vám informace z Flight Simulatoru mohou přenášet přímo sem. Je to efektní i efektivní zároveň. Z pohledu VR letce to samozřejmě valný význam nemá, ale pro fandy monitorů? Výborné.

Turtle Beach VelocityOne Flight: berany pro velká letadla
i Zdroj: turtlebeach.com

Dříve jsem zmínil dvojici os na ukazovácích: Praktické využití zároveň mají a nemají. Pokud jste již prodali ledvinu a máte pod stolem i letecké pedály, smysluplné využití u nich nehledejte. Pakliže ale pedály z prostorových či finančních důvodů nemáte, můžete tlačítka využít právě k jejich simulaci. Samozřejmě je to stále daleko pocitům ze skutečných pedálů, ale stroj tímto způsobem můžete ovládat celkem precizně. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama