Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG

Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG | Kapitola 6

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

21. 12. 2017 03:00 14

Seznam kapitol

1. Jeden GOG vládne všem 2. 2015 A VÝŠ 3. 2010–2014 4. 2005–2009 5. 2000–2004 6. 1999 a starší

Tedy, ne úplně přesně. Platforma GOG sice nabízí hromadu dárků, ale musíte je zacvakat tvrdou měnou. Ostatně tak to fungovalo vždycky, ale tentokrát je za mrzký peníz nabízeno opravdu hodně, hodně dárků. Pokud si chcete udělat radost, v článku najdete tipy na to nejlepší, čím si zpříjemnit období Vánoc.

Reklama

1999 a starší

Dungeon Keeper Gold

Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG
i Zdroj: PCTuning.cz

Dungeon Keeper byl ve své době revoluční kombinací strategie, RPG a 3D akce. Jako zlý vedoucí máte za úkol vystavět ten největší a nejnebezpečnější dungeon, jakého je vaše chorá mysl schopna. Poté sehnat nějaká monstra jako podřízené a počkat. Po světě se potulují hordy samozvaných hrdinů a nemají nic lepšího na práci, než se nabourávat do vašich kobek a krást, ničit a vůbec demolovat poctivou živnost. Proto je potřeba tyto odporné lapky zlikvidovat nebo přinejmenším zpráskat, zavřít a mučit. Originalita tehdy prýštila všemi póry a hratelnost sahala až do pekla. Ve sbírce by tento temný klenot neměl chybět.

Blood: One Unit Whole Blood

Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG
i Zdroj: PCTuning.cz

Hry jako Blood už se prostě nedělají. Jejich doba je pryč, ale kouzlo zůstalo. Temná, cynická a černým humorem kořeněná akce. Ono hodně napoví, když hlavní protagonista Caleb jako první věc musí udělat takovou maličkost, totiž obživnout a vydrápat se z hrobu. Pak se chopit vidlí a došlápnout si na toho zmetka, který Caleba do hrobu dostal.

Tomb Raider 1+2+3

Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG
i Zdroj: PCTuning.cz

Lara Croft, nejznámější archeoložka vůbec se na světě objevila už v roce 1996. A už tenkrát byla samý průšvih. Ty zpropadené artefakty ji sice mnohokrát skoro zabily, ale aspoň se holka podívala do světa. Klasická akční adventura v trojitém vydání za cenu jednoho, no neberte to.

Carmageddon Max Pack

Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG
i Zdroj: PCTuning.cz

Tohle tady opravdu nemůže chybět. Brutální simulátor jatek a hra tak ďábelská, že vyhřezla ze Satanova lůna. Chopte se volantu svého obrněného stroje a hurá masakrovat vše, co se připlete pod kola. Carmageddon se sice tváří jako závodní hra, avšak ve skutečnosti není důležité závod dokončit, ale rozjezdit na kaši co nejvíc lidí, zvířat a rozsekat na maděru ostatní účastníky závodu, což jsou zpravidla vyšinutí maniaci. Rudý klenot devadesátek, jasná koupě.

The Dig

Vánoční herní šílenství – dárky nosí GOG
i Zdroj: PCTuning.cz

Vážná scifi adventura, ve které má prsty Steven Spielberg. K zemi se řítí asteroid a my přece nechceme, aby nám zapálil koudel u zadku. Takže je potřeba sehnat tým a vydat se vstříc drzému šutru a přesvědčit ho, aby si to štrádoval někam jinam. Ale ukáže se, že je to vlastně trochu jinak. Další zlatá žíla zábavy a významný kus herní historie.

Na závěr jen dodám, že těch pár her, které jsem s velkým úsilím vybral (jelikož mě opravdu sklátila tuze otravná choroba), je pouze špička pomyslného ledovce. Her, které stojí za koupi a pařbu je příliš mnoho, než aby se vešly do článku a každým dnem přibývají nové. Věřím však, že téměř každý najde co hledá a na Vánoce bude o zábavu postaráno.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama