Větší a rychlejší „bingbooky“: Intel nebo APU od AMD?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Větší a rychlejší „bingbooky“: Intel nebo APU od AMD?

Větší a rychlejší „bingbooky“: Intel nebo APU od AMD?

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 4. 2015 05:00 16

Seznam kapitol

1. Bingbooky ve větším 2. Srovnání parametrů 3. Lenovo IdeaPad B50-45 – zpracování a konstrukce 4. Lenovo IdeaPad B50-45 – hardware a konektivita 5. Lenovo IdeaPad B50-45 – software a OS 6. Acer Extensa 2509 – zpracování a konstrukce 7. Acer Extensa 2509 – hardware a konektivita
8. Acer Extensa 2509 – software a operační systém 9. Testy příkonu, výdrže a doby nabíjení 10. Testy výkonu CPU a GPU – Luxmark a Cinebench 11. PCMark 8 a 3DMark 12. Testy komprese, výkon disku 13. Výkon ve hrách 14. Závěrečné shrnutí

„Bingbooky“ jsou odpovědí Microsoftu na chromebooky od Googlu zaměřené hlavně na surfování po internetu. Dnes porovnáme modely s 15,6" displejem, které už mají solidnější výbavu. V rozšířené metodice proti sobě postavíme Acer Extensa 2509 s Intel Celeron N2840 (Bay Trail-M) a Lenovo B50-45 s APU AMD E1-6010 v aplikacích i hrách.

Reklama

Dnes navážeme na naši předchozí recenzi, v níž jsme si představili dva nejlevnější 11,6" „bingbooky“ od značek ASUS a Acer, které jsou u nás k dostání.

V dnešním testu si představíme další dvojici cenově dostupných notebooků s operačním systémem Windows 8.1 s Bing. Tentokráte však s většími, 15,6" displeji a o něco lepší vnitřní výbavou. Výběr padl na model IdeaPad B50-45 od značky Lenovo, kterému v dané cenové relaci nejlépe konkuruje model řady Acer Extensa s označením 2509. Oba notebooky opět využívají zmíněný operační systém a svými parametry a cenou mohou konkurovat „větším“ Chromebookům.

Větší a rychlejší „bingbooky“: Intel nebo APU od AMD?
i Zdroj: PCTuning.cz

Za cenu lehce překračující sedm tisíc korun nesmíme čekat zázraky. Nicméně už se dostáváme k zajímavým zařízením, která postačí pro běžnou práci a nějaké to základní hraní a přitom vám nestrhají peněženku.

Oba modely prověříme nově rozšířenou metodikou. Podrobně si popíšeme jejich hardware a předinstalovaný software a zároveň se zaměříme na výkon procesoru, grafiky včetně herních testů, výkon disku, výdrž i příkon. Porovnávat budeme i s produkty z minulé recenze.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama