Vyhrajte pořádnou klimatizaci pro váš procesor od Fractal Design
i Zdroj: Fractal Design
Skříně, zdroje, chladiče Článek Vyhrajte pořádnou klimatizaci pro váš procesor od Fractal Design

Vyhrajte pořádnou klimatizaci pro váš procesor od Fractal Design

Václav Vlček

Václav Vlček

31. 5. 2022 17:10 6

Seznam kapitol

1. Parádní chladiče Fractal Design Lumen 2. Soutěžní otázky 3. Pravidla soutěže

Soutěžíme o tři nadupané All-in-one vodní chlazení Lumen od švédských borců přes design skříní. A výherce si může vybrat model dle libosti, menší, větší či největší, s RGB barvičkami nebo i bez!

Reklama

Blíží se léto a s ním i pořádné pařáky. A ty určitě pořádně prověří vaše chlazení v počítači. Pokud nechcete poslouchat za letních nocí hučení větráku od standardního poddimenzovaného boxu na procesoru, zkuste s námi soutěžit o jeden ze tří/šesti modelů AiO Fractal Design Lumen.

Tentokrát je navíc soutěž o to zajímavější, že si výherci můžou sami pěkně vybrat, který z modelů Fractal Design Lumen chtějí. Pokud máte malou skřín a pozici pouze na dvouslotové chlazení se dvěma 12cm větráky, není problém. Je tady Fractal Design Lumen S24. Chcete větší výkon a vejde se vám do skříně  radiátor s rozměrnějšími 14cm? Je to na vás, berte Fractal Design Lumen S28. Potěšíme i majitele pořádných beden s prostorem na tříslotový chladič.  Ti ocení Fractal Design Lumen S36. Vybrat si můžete navíc i barevné provedení. Pokud nutně potřebujete blikátka s RGB LED, je to na vás. V nabídce je ale i decentní provedení s větráky bez diskotéky. Prostě stačí trocha štěstí a rozhodně nedostanete chladič, který do bedny nevleze nebo se nebude líbit. Pokud teda nemáte notebook, pak si můžete Lumen dát na hlavu a nechat se ovívat ofukem z radiátoru…

Pro rychlý přehled, tři výherci si tedy budou moci zvolit z následujících modelů:

Fractal Design Lumen S24
Fractal Design Lumen S24 RGB
Fractal Design Lumen S28
Fractal Design Lumen S28 RGB
Fractal Design Lumen S36
Fractal Design Lumen S36 RGB

Fractal Design Lumen

Série Lumen kombinuje vynikající úroveň chlazení s elegantním ARGB osvětlením pumpy, které lze vypnout, pro nenápadný vzhled. Poskytuje kompatibilitu se všemi běžně užívanými sockety Intel a AMD. Verze RGB je vybavena ARGB variantami ventilátorů.

Přednosti chladičů Lumen s RGB

  • Vysoká kvalita produktů Fractal Design
  • ARGB osvětlení pumpy a ventilátorů
  • 240, 280 nebo 360mm radiátor
  • Odpovídající počet Aspect 12 nebo 14 RGB PWM ventilátorů
  • Otočná hlavice pumpy

Elegantní pumpa

Chladiče řady Lumen jsou vybaveny pumpou s elegantním provedením její hlavice. Její matný, průsvitný design, ve spojení se 6 zabudovanými ARGB LED, umožňuje vytvoření překrásných barevných efektů, které rozzáří vaší sestavu. LED lze také zcela vypnout a dělá tak Lumen ideálním i pro uživatele hledající nenápadný design. Hlavici lze také otočit po 90° a umístit tak její logo do vámi zvolené pozice.

Vyhrajte pořádnou klimatizaci pro váš procesor od Fractal Design
i Zdroj: Fractal Design

Výkonné ventilátory

Ventilátory Fractal Design Aspect staví na funkčních základech sérií Dynamic a Prisma a rozšiřuje je o zajímavý nový design. Mezi jejich funkce patří např. aerodynamičtější držáky rotoru pro snížení turbulencí a speciální vrstva na lopatkách pro jejich vylepšenou účinnost. Verze RGB je vybavena osvětlením s adresovatelnými RGB LED.

Vyhrajte pořádnou klimatizaci pro váš procesor od Fractal Design
i Zdroj: Fractal Design

Praktické hadice

Chladiče Lumen jsou vybaveny gumovými hadicemi s návleky z pleteného nylonu. Poskytují nízkou propustnost a minimalizují tak vypařování chladící kapaliny. Hadice jsou na těle pumpy umístěny v otočných kompresních tvarovkách. Ty umožňují jejich snadnější vedení a zároveň snižují tlak vytvářený na tělo pumpy a držák.

Vyhrajte pořádnou klimatizaci pro váš procesor od Fractal Design
i Zdroj: Fractal Design

Klíčové vlastnosti

Jedná se o kvalitní AIO kapalinových chladičů CPU. Nabízí elegantní design těla pumpy s osvětlením  ARGB. Používá měděný coldplate s již nanesenou teplovodivou pastou, 2x hadička spojující blok na procesor s radiátorem a 2x Aspect 12 RGB PWM ventilátor. Ventilátory dosahují úrovně hluku 10 - 33,2 dBA, rychlosti 500 - 2000 RPM a průtok vzduchu 13 - 56 CFM. Je kompatibilní se sockety Intel 115X/1200/1366/2011(-3)/2066/1700 a AMD FM1/FM2(+)/AM2(+)/AM3(+)/AM4.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama