Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek
i Zdroj: Xiaomi
Mobilní zařízení Recenze Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek

Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek | Kapitola 2

David Jiránek

David Jiránek

19. 10. 2022 10:00 6

Seznam kapitol

1. Obsah balení a specifikace 2. Systém, aplikace a spárování s Androidem a iOS 3. Chytré funkce 4. Závěr a hodnocení

Populární chytrý náramek Xiaomi Mi Band 7 obdržel v nové Pro verzi větší displej, nové funkce a přibližuje se tím více chytrým hodinkám. Podívali jsme se na hybrida, který sice patří do rodiny náramků, ale díky displeji a funkcím potěší i uživatele lačnící po chytrých hodinkách za rozumnou cenu.

Reklama

Systém hodinek

Hodinky Xiaomi Mi Band 7 Pro využívají aplikaci Mi Fitness od Xiaomi. která je dostupná pro Android i iOS. Hodinky již jsou oficiálně dostupné v Evropě, pokud máte tento model z eshopu TomTop, může vás lehce překvapit čínština. Hodinky nicméně lze přepnout do angličtiny.

Pokud máte hodinky ze zahraniční distribuce, v aplikaci musíte zvolit jako region Čínu (rozhraní zůstane v angličtině), aby došlo ke spárování. Zároveň musí aplikace běžet v angličtině, což se musí navolit přes nastavení telefonu v případě, že máte telefon v češtině. Až poté se hodinky přepnou do angličtiny při párování. Čeština v době testování nebyla k dispozici, což by se mělo brzy změnit.

Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek
i Zdroj: David Jiránek
Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek
i Zdroj: David Jiránek

Rozhraní hodinek pohání systém od Xiaomi. Navigace probíhá pomocí gest, jelikož hodinky fyzická tlačítka nenabízejí. Z domovské obrazovky v podobě ciferníku se jedním tahem dostanete do menu aplikací (tah zespoda nahoru), do rychlého nastavení hodinek (zleva doprava), k notifikacím (zespoda nahoru) a k rychlému přístupu vybraných funkcí (zprava doleva). Dlouhé podržení na ciferníku vyvolá menu, kde si můžete měnit vzhled.

Rychlé nastavení umožňuje zapnutí svítilny (displej svítí bíle na maximální jas), nastavení budíku, nočního režimu, aktivace hodinek při pohybu zápěstím, nočního režimu, vibrací a vstupu do hlavního nastavení.

Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek
i Zdroj: David Jiránek

V hlavním nastavení lze upravovat displej v oblasti jasu (5 režimů a automatický), dobu vypnutí hodinek, always-on displej a jeho zapnutí, zhasnutí hodinek při spaní a probuzení při zvednutí ruky.

Chválím velmi podrobné nastavení displeje hodinek, co se displeje týče. Automatický jas fungoval opravdu dobře a nikdy jsem neměl potřebu nastavovat ruční hodnotu. Hodinky jsou rozumně viditelné i na denním světle.

Always-on displej, noční režim i funkce zapnutí displeje při zvednutí zápěstí lze mít zapnutou neustále, ve vymezený čas, zcela ji vypnout nebo nechat v režimu „smart“. Zde vyzvedávám hlavně fakt, že si všechny funkce můžete nastavit libovolně nezávisle na sobě.

Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek
i Zdroj: David Jiránek

Nechybí ani detekce cvičení nebo nastavení PINu. Ohledně možností přizpůsobení jsem byl za tuto cenu velmi spokojen. Pozitivní byly i aktualizace systému. Během pár týdnů testování hodinky obdržely hned dva updaty.

U notifikací hodinky umožňují čtení krátkých náhledů. Občas si náramek neporadil s některými smajlíky. Jinak notifikace přicházely vždy prakticky okamžitě. Mi Band 7 Pro upozorní mimo klasických notifikací i na příchozí hovor, přičemž zobrazí jméno volajícího.

Rychlý přístup do jednotlivých aplikací hodinek lze upravovat skrze mobilní aplikaci. Pokud vás tedy nezajímají například platby skrze NFC, což hodinky zatím nepodporují, můžete tuto zkratku odstranit a na první místo přidat například měření srdečního tepu.

Doprovodná aplikace

V aplikaci Mi Fitness můžete kontrolovat naměřená data hodinek, upravovat nastavení a spravovat přístup k datům.

Do hodinek si lze stáhnout ciferníky vytvořené komunitou. Ty jsou rozdělené do několika kategorií. Nechybí formálnější ciferníky, fotografické, sportovní a řada dalších. Hodinky také obsahují jeden ciferník, u něhož si můžete lehce upravit zobrazované informace. Stahování každého ciferníku zabralo i na rychlé WiFi několik minut.

Většina ciferníků ukazuje kromě času i nějaký další zajímavý údaj. Nejčastěji hodnotu baterie, počet kroků za den nebo spálené kalorie. Najdou se ale i ciferníky pro sportovce s velkým množstvím údajů, abyste měli přehled o vaší aktivitě.

Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek
i Zdroj: David Jiránek
Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek
i Zdroj: David Jiránek
Xiaomi Mi Band 7 Pro: na pomezí chytrého náramku a hodinek
i Zdroj: David Jiránek

Nastavit si lze také záznam o tepu, spánku, stresu nebo okysličení krve. Hodinky vám pak výsledky ukážou přímo na displeji nebo v podobě grafu v aplikaci. Zde pak lze data filtrovat například podle času.

Z praxe doporučuji aplikaci omezit přístup pouze k nutným právům, což lze nastavit velmi snadno. Dobrou volbou je také omezení synchronizace oznámení jen na některé aplikace. Rozhodně nechcete, aby vám náramek vibroval při náhodné notifikaci z Candy Crush.

Fungování s Androidem a iOS

Hodinky jsem měl spárované s OnePlus 8 Pro, kde jsem nezaznamenal žádné problémy. Do aplikace se synchronizují data a vše funguje prakticky bez problémů.

Aplikace Mi Fitness je dostupná i pro iOS, kde rovněž můžete upravovat nastavení hodinek a kontrolovat svoji aktivitu. Zde se nabízí i možnost sdílet data s nativní aplikací zdraví. Přenos dat je ale nutné občas synchronizovat ručně. Na druhou stranu získáte české uživatelské prostředí aplikace. V rámci iOS některé změny skrze aplikaci trvaly déle.

Ve výsledku fungují hodinky nejlépe s Androidem. Pokud ovšem hledáte opravdu levný chytrý náramek pro iPhone, může vám Mi Band 7 Pro rovněž posloužit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama