zkroceni-vzduchu-po-sedme
Skříně, zdroje, chladiče Článek Zkrocení vzduchu po sedmé

Zkrocení vzduchu po sedmé | Kapitola 7

Michal Částka

Michal Částka

27. 10. 2008 01:00 20

Seznam kapitol

1. Akasa AK-965 - konkurence Freezera? 2. Thermalright SI-128 SE 3. Primecooler PC HP-2 4. Duel: AK-965 Vs. Freezer 7 Pro
5. Duel:Thermalright SI-128 SE Vs. Noctua NH-C12P 6. Výsledky všech testů 7. Dnešní závěr

Po měsíci odpočinku Vám přinášíme další seriál nekončících recenzí a testů vzduchových chladičů. Dnes se podíváme na několik zástupců v oblasti low-endu. Abychom uspokojili i ty náročnější, otestujeme i jeden výrobek od firmy Thermalright, který zařadíme do duelu s Noctuou.

Reklama
Zkrocení vzduchu po sedmé
i Zdroj: PCTuning.cz

Akasa AK-965

Tahle "kopie" AC Freezeru 7 Pro ukázala, že s jiným ventilátorem může při vyšších otáčkách podávat o několik málo stupňů Celsia lepší výsledky. Ovšem za cenu vyššího aerodynamického hluku. Jestli budete chladič používat v oblasti do 2000 ot./min, tak náskok 2-3 stupně Celsia má smysl. Při vyšších otáčkách se rozdíl podstatně zmenšuje až k chybě měření.

Thermalright SI-128 SE

Opravdu povedená řada chladiče s horizontální orientací. Letmo jsem doufal, že SI-128 SE překoná kralující Noctua NH-C12P, protože v poměru cena/výkon vychází o několik stovek lépe. Když si vezmu, že NH-C12P s ventilátorem stojí kolem 1450,- Kč a samotný ventilátor kolem 400,- Kč, tak SI-128 SE bez ventilátoru za cenu 850,- Kč vychází o něco lépe. Systém uchycení je u obou chladičů totožný. A příslušenství? U žádného nic podstatného nechybí. 

Primecooler PC-HP2

No, abych pravdu řekl, tak tento výrobek mě moc nepřesvědčil. Doufal jsem, že by mohl konkurovat AC Freezeru Xtreme, který je svou cenou na podobné úrovni a v posledních měsících se i jeho kvalita výrobků podstatně zlepšila. To jsem si však neuvědomil, že tu chybí ventilátor, a i kdyby jste koupili obyčejný ventilátor s cenou kolem 100,- Kč, tak by AC Freezera Xtreme výkonnostně nepřekonal a ještě by byl o dvě stovky dražší. Můj názor je, že není o co stát. 

Za zapůjčení chladiče Thermalright SI-128 SE děkujeme společnosti Alfa Computer CZ, s.r.o

Děkujeme společnosti TNTrade.cz za zapůjčení chladiče Primecooler PC-HP2.

Děkujeme společnosti Akasa za zapůjčení chladiče AK-965.

Děkujeme za zapůjčení testovacích pomůcek a podporu při všech těchto dílech společnosti Alphacool.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama