A teď zpět k cenové válce: bingbook versus chromebook
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek A teď zpět k cenové válce: bingbook versus chromebook

A teď zpět k cenové válce: bingbook versus chromebook | Kapitola 7

Michal Rybka

Michal Rybka

9. 1. 2015 03:00 12

Seznam kapitol

1. Zmrtvýchvstání netbooků 2. Od netbooků přes levné notebooky k chromebookům 3. Když každý výrobce chce svůj MacBook Air... 4. S bingbookem proti chromebookům
5. Silné a slabé stránky chromebooků 6. Silné a slabé stránky bingbooků 7. Tak který?

Bylo nebylo, notebooky se prodávaly za krásných a luxusních třicet, padesát anebo sto tisíc. Potom přinesl Asus koncept velmi levného, pomalého a plastového stroje – netbooku, který přišel na šest a půl tisíce. S postupem času se netbooky podařilo nahradit dražšími ultrabooky, ale pak přišel Google a problém s levnými stroji je tu zas.

Reklama

Nemůžu si pomoci, ale bingbooky mají k opravdové použitelnosti podstatně blíže než chromebooky. V podstatě u nich stačí trochu rozšířit hardware, hlavně úložiště a paměť. Díky prohlížeči vám nabídnou de facto to samé co chromebook, ale navíc je snadno doplníte o oblíbené aplikace. Chromebooky mají taky bídný hardware, ale podstatně větší problém je u nich software. Cena bingbooků je přitom prakticky stejná jako u chromebooků.

A teď zpět k cenové válce: bingbook versus chromebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Takže jak vidím výsledek soutěže mezi bingbookem a chromebookem? Kompatibilita s Windows u mě absolutně vítězí. V deseti z deseti případů bych preferoval bingbook nad chromebookem. Chromebook je sice stále zajímavý koncept, ale při srovnatelném hardware a srovnatelné ceně nabízí Microsoft podstatně větší užitnou hodnotu – a to i v případě, že software, který do svého bingbooku nahrajete, bude výhradně OpenSource.

A teď zpět k cenové válce: bingbook versus chromebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama