accelero-xtreme-gtx280-mraziva-geforce
Skříně, zdroje, chladiče Článek Accelero XTREME GTX280 - Mrazivá GeForce

Accelero XTREME GTX280 - Mrazivá GeForce | Kapitola 6

Z. Obermaier

Z. Obermaier

26. 3. 2009 06:00 18

Seznam kapitol

1. Legenda v chlazení 2. Accelero XTREME GTX 280 3. Testovací sestava 4. Výsledky testů 5. Extrém k extrému - hardmod 6. Závěr

Testy chladičů grafických karet se objevují méně často. My se dnes podíváme na jednu zajímavou lahůdku, gigantický chladič pro všechny karty GeForce GTX 200. I když jsem zpočátku neočekával žádné skvělé výsledky, možnosti chlazení mne doslova usadily. Je libo GeForce GTX 200 v zátěži na 40 stupňů? S tímto chladičem je to možné. A existuje i verze pro Radeon HD 4870X2!

Reklama
Accelero XTREME GTX280 - Mrazivá GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz

Poté co jste viděli výsledek, je závěr zřejmý. Málokdy se stává, že alternativní chladič předvede takový výkon, a o desítky stupňů uteče referenčnímu chlazení. Pokud je to ještě doprovázeno skutečně minimálním hlukem, je zde skutečně "chladič snů". Každý produkt má své chyby, ani tento se jim nevyhnul. Montáž pomocí samolepících polštářků je neefektivní, a nevydrží moc dlouho. Nikdy nevíte, kdy se pasiv odlepí a přestane plnit svou funkci - je nutné kartu a chladič občas zkontrolovat.

Výkon tohoto chladiče je ale neskutečný, docela by mne zajímala verze pro duální Radeon HD 4870 X2, který by si mohl s tímto chladičem hodně pomoci v přetaktování a teplotách. Téměř nulová hlučnost, snadná montáž a vysoký výkon jsou devizou tohoto řešení. Pokud máte rádi ticho, a jste majitelem některé z GeForce GTX 200, stála by investice do tohoto chlazení určitě za úvahu. Pokud se pro něj rozhodnete, určitě si ale za pár korun dokupte i nějaké samostatné pasivy pro paměti na zadní straně karty.

Výhody: Brutální výkon - o 30 stupňů lepší teploty než referenční chladič, absolutně neslyšný provoz na autoregulaci, po zapnutí maximálních otáček je stále hlučnost minimální, snadná montáž, "dvouslotové" rozměry.

Nevýhody: Vyšší cena, zadní plech je úplně na nic - nutno dokoupit lepší samostatné pasivy na paměti, montáž pasivů jen teplovodivými lepítky nevydrží dlouho, bude nutné časem znovu přilepit, při montáži na další kartu je nutné sehnat nové teplovodivé polštářky, nepasuje na GeForce GTX 285 a novou GTX 260.

Accelero XTREME GTX280 - Mrazivá GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz

Redakce PCTuning uděluje zlatou hvězdu za nekompromisní chladicí výkon a extrémně nízkou hlučnost

Za půjčení chladiče děkujeme společnosti Arctic Cooling

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama