Anno 1404 - skvělá strategie s ještě lepší grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Anno 1404 - skvělá strategie s ještě lepší grafikou

Anno 1404 - skvělá strategie s ještě lepší grafikou | Kapitola 9

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

23. 7. 2009 00:00 31

Seznam kapitol

1. Herní engine s obrovskými možnostmi 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky grafických karet bez AA/AF 4. Výsledky grafických karet s AA/AF 5. Vliv procesoru na hru 6. Vliv nastavení na hru I
7. Vliv nastavení na hru II 8. Vliv nastavení na hru III 9. Závěr 10. Galerie ingame screenshotů 11. Vyhrajte tři originální hry Anno 1404

Před pár dny vyšlo ve světě nové pokračování budovatelské strategie Anno, tentokrát s podtitulem Dawn of Discovery. Už na prvních screenshotech hra excelovala svou grafikou a mohu potvrdit, že vypadá opravdu skvěle. Nicméně úrovni grafice odpovídají i slušné hardwarové nároky. Uvnitř soutěž o tři originální hry!

Reklama
Anno 1404 - skvělá strategie s ještě lepší grafikou
i Zdroj: PCTuning.cz

Myslím, že nebudu přehánět když řeknu, že nové Anno 1404 Dawn od Discovery je nejlépe vypadají strategií současnosti. Grafická stránka hry je opravdu bombastická a to jak při pohledu z dálky, tak při přiblížení a sledování života jednotlivých lidiček. Vše je propracované do nejmenších detailů, ať už jde o hrající si holčičku, prodavače na tržišti či prádlo vlající ve větru.

Skvělé grafice odpovídají i hardwarové nároky hry. Nicméně si zase nemyslím, že by byly nějak přemrštěné, v rozlišení 1680 × 1050 px s vyhlazováním hran si na nejvyšší detaily zahrají i majitelé karet za dva a půl tisíce. Dále je tu navíc velmi malá náročnost na výkon procesoru a široké možnosti nastavení detailů, takže i majitelé slabších grafických karet si bez problémů zahrají. Dovolil bych si proto dokonce i tvrdit, že Anno 1404 patří společně s nedávno testovaným Call of Juarez Bound in Blood mezi velmi dobře optimalizované hry.

Na závěr článku si ještě nemohu odpustit jednu poslední kapitolu. Dal jsem do ní dvanáct vlastních screenshotů pořízených při vlastním hraní hry. Pokud jsem vás nepřesvědčil dosud, přiložené screenshoty vás o kvalitě vizuální stránky hry jistě přesvědčí. No a o té herní se musíte přesvědčit sami či se poohlédnout po recenzi na nějakém vhodnějším serveru.

Poděkování

Za zapůjčení hry děkujeme společnosti Playman a hardware k testování poskytly společnosti Asus, Gigabyte, Dell, Intel a MSI.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama