ASUS ExpertBook B1 B1500 – svižný notebook domů i do práce
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek ASUS ExpertBook B1 B1500 – svižný notebook domů i do práce

ASUS ExpertBook B1 B1500 – svižný notebook domů i do práce

Jan Preclík

Jan Preclík

28. 12. 2021 17:30 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing, prohlídka šasi a vnitřností 3. Parametry střev notebooku 4. Test výkonu a kamery 5. Závěr

Tentokrát si dáme odbočku od strojů nabitých specialitkami a pro změnu se mrkneme na normální kus hardwaru. Expertbook, který nám ASUS tentokrát zapůjčil, se se svými parametry řadí mezi noťasy vhodné pro klasickou práci, online výuku a pro odreagování nenáročné hry. Pojďme společně nahlédnout na útroby notebooku ve fešném hliníkovém těle za velmi slušnou cenu.

Reklama

Nedávno jsme měli možnost otestovat zajímavý manažerský ASUS notebook se spoustou vychytávek. Sotva se za kurýrem, který si tenhle zajímavý stroj vyzvedl, zabouchly dveře, už mi bouchal na dveře druhý, který mi vezl mystery box, o kterém nikdo z redakce netušil. Byl to opět posel ve službách českých Asusáků, který mi dovezl dalšího hliníkového fešáka s tygrem ukrytým uvnitř. 

Po posledním kousku jsem byl zvědavý, co mi Asus doručí tentokrát. Jejich portfolio je přece jen obrovské a poslední laptop byl doslova narvaný všemožnými vychytávkami. Podle vyznačeného modelu na krabici jsem hned zkouknul, co se v dnešním tajemném balíku asi skrývá. Internet mi po zadání krkolomného modelového označení B1500CEAE-BQ1650R záhy odkryl karty. Musím se přiznat, byl jsem trochu zklamaný, že jsem nedostal stroj, co by schopnostmi trumfnul Jarvise Tonyho Starka, na druhou stranu jsem byl zvědavý, jak si takový stroj od Asusu za doporučenou cenu dvacet dva tisíc povede. Nutno podotknout, že v obchodech už je výrazně levnější, CZC jej momentálně nabízí za 19 490 korun.

ASUS ExpertBook B1 B1500 – svižný notebook domů i do práce
i Zdroj: PCTuning.cz

Aby se to nepletlo, CZC má aktuálně v nabídce celých 12 modelů s označením ASUS ExpertBook B1 B1500 v cenové relaci od 12990 Kč do 25990 Kč. Všechny mají stejné tělo, liší se pouze výbavou. Dopodrobna jsem jednotlivé produkty nezkoumal, nicméně jsem si všiml, že modely se od sebe liší zejména osazeným procesorem a kapacitou operační paměti. Náš testovaný model svým pohonem Intel Core i5 a osazenými 8 GB paměti balancuje v této řadě kolem vyššího středu. 

Teď už se pojďme podívat, v jakém balení nám dorazí a jak vypadá zvenku i zevnitř. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama