Asus Mini PC PN51 – když potřebujete na stole ušetřit každý milimetr
i Zdroj: Asus
Sestavy Článek Asus Mini PC PN51 – když potřebujete na stole ušetřit každý milimetr

Asus Mini PC PN51 – když potřebujete na stole ušetřit každý milimetr | Kapitola 3

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

20. 6. 2022 21:30 16

Seznam kapitol

1. Úvod, představení 2. Testy 3. Závěr

No jistě, můžete klasické stolní PC někam schovat, pod stůl, na půdu, do sklepa, k sousedům. Ale to je komplikované. Co prostě na stůl položit miniaturní PC a užívat si těch ušetřených kilometrů místa?

Reklama

Mini PC od Asusu je dobrá volba pro všechny, kteří požadují kompaktní PC se vším všudy, ale nepotřebují spotřebu a výkon raketoplánu. Malé PC zvládne s přehledem běžné užívání, surfování po internetu, sjíždění seriálů, tu a tam editovat fotku nebo video a i nějaké to nenáročné hraní. Na 3D akce mladší deseti let to moc není, ale s přiměřenými detaily se na těch 40 FPS dostat dá. A na strategie je to také dost. Pokud byste přece jen chtěli něco novějšího a akčnějšího, dá se zkusit ještě další možnost – hraní po streamu, ať už přes lokální síť, nebo přes internet, na to taková krabička stačí také.

Předností je malá spotřeba, zabírá minimum prostoru a netrpí neduhy posledních laptopů. Tím je míněno, že je tu i starý dobrý konektor RJ45 nebo Displayport. Tři USB-A a dvě USB-C je dostatečné pro myš, klávesnici a flashku nacpanou sbírkou filmů. Velikost disku a paměti je v tomto případě na uživateli, ale samozřejmě se dá navolit i komplet a se systémem. Dokonce si můžete vybrat, jestli jeden zadní konektor bude Displayport, sériový, VGA nebo Lan. Samozřejmě je tu i Wifi a Bluetooth. Zkrátka plnohodnotné PC slisované do krabičky 11 × 11 cm.

 Asus Mini PC PN51 – když potřebujete na stole ušetřit každý milimetr
i Zdroj: Autor

Nevýhody plynoucí z tohoto slisování jsou jasné. Vzhledem k celkové miniaturizaci je chlazení hodně omezené. V zátěži teploty šplhají přes 90°C a větrák funí, seč může, tudíž o tichém provozu nemůže být řeč. Pro hraní ve 3D je výkon pramalý, ale takový ministroj nekupujeme na tavbu posledních AAA her ve 4K, nýbrž na běžné užívání, takže tato nevýhoda je sporná. 

V zásadě se ale dá říct, že chcete-li mini PC, klidně zvolte Asus Mini PC PN51. Orientační cena u CZC je 13 890 Kč.

Za poskytnutí Mini PC děkujeme společnosti Asus.

 Asus Mini PC PN51 – když potřebujete na stole ušetřit každý milimetr
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama