ASUS ROG Fusion II 500 – skutečné zhmotnění slovního spojení „herní sluchátka“
i Zdroj: ASUS
Herní příslušenství Článek ASUS ROG Fusion II 500 – skutečné zhmotnění slovního spojení „herní sluchátka“

ASUS ROG Fusion II 500 – skutečné zhmotnění slovního spojení „herní sluchátka“ | Kapitola 2

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

26. 5. 2022 08:00 8

Seznam kapitol

1. Úvod, balení, specifikace 2. Konstrukce, design 3. Zvuk, software 4. Konec hry

Více je někdy více! Víc zvuku, víc hlasitosti, víc basů! Ale je to opravdu dobře? Tyto sluchátka do toho šlapou naplno a bude zajímavé je proklepnout ze všech úhlů.

Reklama

Tradiční druhá kapitola o zkonstruování a designu sluchátek. Na první pohled, nebo spíš na první podržení v ruce, působí trochu lacině. Dominantním materiálem je plast a při ohýbání, vysunování nebo otáčení mušlí a vůbec celkovém kroucení se občas ozve takové to typické plastové vrznutí. Uložení mušlí je plastové, otočný kloub je z plastu, v oceánech je plast a jediný kov se dá najít v náhlavním mostu. Plastová spona by to patrně vzdala při prvním pokusu o nasazení na hlavu, takže ASUS raději moudře ustoupil osvědčené klasice. 

Jsem velice potěšen, že aparát je konstruován pro lidi a ne pro trpaslíky s hlavou velikosti tenisáku a kulatýma ušima. Konečně byl mezi designery někdo, kdo viděl lidskou lebku standardního konstrukčního vzoru a podle toho model navrhl. Mušle jsou oválné, dostatečně vysoké a měkce polstrované. Vnitřní rozměry jsou krásných 65 mm × 50 mm, takže ucho se tam vejde i bez toho, abych jej musel srolovat jako hořickou trubičku. A nejen to, dokonce i spona v náhlavním mostu nemá stupidní přítlak tři tuny na čtvereční centimetr. Konečně! Konečně po staletích mám na hlavě sluchátka, se kterými není problém vydržet dvě hodiny a v klidu pařit. Celé pohodlí korunují vyměnitelné látkové náušníky, které jsou v přicházejícím letním počasí mnohem lepší volbou. Tradiční koženka má tu nepěknou vlastnost, že po hodině pařby jsou uši jako v sauně. Most je vycpaný také dost a netlačí na vrchu lebky. Celkem překvapivě má headset hmotnost 310 gramů, ale působí mnohem lehčím dojmem, a to i přes 50mm reproduktory a celkem čtyři převodníky. Jelikož jsem na pohodlí úchyl, tak by měli ostatní tento aparát na hlavě cítit asi jako pampeliškové chmýří. Za to všechny palce, pravice, levice a tak dále nahoru.

Pokračujme dále. Obě mušle jsou vybavené ovládáním, na pravé je přepínač PC/konzole a kolečko poměru hlasitosti mezi hrou a kecáním. Levá je vybavena konektory USB-C, 3,5mm jack a k tomu kolečkovým ovládáním standardní hlasitosti. Tento krokový roller zároveň při stisknutí zapíná virtuální zvuk. Na posledním místě se umístil přepínač mikrofonu.

A samozřejmě, nebyl by to ASUS, aby sluchátka nezářila do okolí. Na obou mušlích je zadní strana vykrojená a podsvícená. Pochopitelně se vše dá nastavit podle libosti v programu Armoury Crate (rozebereme v další kapitole), nicméně RGB u sluchátek je jen póza. Když sedí na hlavě, do tavby ponořený maniak z toho stejně nic nemá, leda by tavil v zrcadlovém bludišti. Nebo možná na nějakých herních párty by to oslnilo pár náctiletých géniů.

Celkově je konstrukce čirou esencí toho, co si každý představí pod pojmem herní sluchátka. Mají lehce moderní design, svítí, je to samý plast (obzvlášť ten chromovaný na náhlavním mostu čiší moderní elegancí), jsou v nich velké reproduktory a vůbec prostě vypadají cool (ne, není to vtip). Jestli budou i cool hrát, to uvidíme v následující kapitole. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama