ASUS ROG Fusion II 500 – skutečné zhmotnění slovního spojení „herní sluchátka“
i Zdroj: ASUS
Herní příslušenství Článek ASUS ROG Fusion II 500 – skutečné zhmotnění slovního spojení „herní sluchátka“

ASUS ROG Fusion II 500 – skutečné zhmotnění slovního spojení „herní sluchátka“

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

26. 5. 2022 08:00 8

Seznam kapitol

1. Úvod, balení, specifikace 2. Konstrukce, design 3. Zvuk, software 4. Konec hry

Více je někdy více! Víc zvuku, víc hlasitosti, víc basů! Ale je to opravdu dobře? Tyto sluchátka do toho šlapou naplno a bude zajímavé je proklepnout ze všech úhlů.

Reklama

Tak jsme se opět sešli u dalšího testu sluchátek. A rovnou říkám, že tohle jsou ty nejvíc herní sluchátka za poslední dekádu, která jsem testoval. Nehrají si na instrument pro muzicírování, nehrají si na kdovíjaké audiofilské vybavení. Kdepak, nasaď si je na kokos, ohul to a užij si rachot a šrumec všude kam se podíváš. A já jsem za to rád. Nemusím cpát nějaký nesmyslný program do telefonu, nemusím se registrovat a udávat svoji polohu, zkrátka zapojím a už buší do hlavy.

ASUS ROG Fusion II 500 – skutečné zhmotnění slovního spojení „herní sluchátka“
i Zdroj: PCTuning.cz

ASUS ROG Fusion II 500 jsou mohutně působící uzavřená sluchátka s náušníky přes celé ucho (circumaurální). Připojují se jen a pouze kabelem USB-C nebo 3,5mm jackem, což jim dává punc stability a ubírá na váze, protože nemusíme na hlavě nosit i baterii. Mají velké 50mm reproduktory, skrytý mikrofon vylepšený pomocí AI pro odhlučnění okolního bordelu a vyměnitelné náušníky. Podporují virtuální zvuk 7.1 a samozřejmostí je podsvícení RGB. Jelikož ASUS si dává záležet i na tom, aby kupec byl oslněný vším možným, je na webu produktu i poznámka o hyperkvalitním převodníku ESS 9280 Quad DAC, díky kterému do uší posluchače putuje ten nejkvalitnější možný zvuk. Poměr signálu a šumu (SNR) je vysokých 130 dB. Správně. Ne každý výrobce sluchátek se chlubí použitým D/A převodníkem. Jako řádný herní nástroj se dají připojit jak k PC, tak konzolím Xbox, PS nebo Switch.

Při přebírání sluchátek jsem byl spíše skeptický, očekávaje další přebasovaný a nuzně hrající předražený „herní“ výmysl. Jak to bude ve skutečnosti, se uvidí. Ale rovnou říkám, že po předlouhé době mám na hlavě KONEČNĚ pohodlná sluchátka. Už za tohle si zaslouží zlatou hvězdu, ocenění produkt roku a vyhlásit v celostátním rozhlase. Dobrá, přeháním, ale od dob MH752 jsem na kokose neměl takové pohodlí, jsem z toho tudíž celý rozjásaný. 

Škatule a balení celkově nepřekvapí, vlastně je docela v souladu s charakterem headsetu. Zadní strana je nabitá informacemi, je zde popis převodníku, reproduktorů, ovládání a vše podstatné, co by kupce mohlo zajímat. I když pochybuji, že si někdo pročítá zadní stranu krabice v obchodě, spíš si přečte oslavné recenze na internetu a rovnou vysněný produkt objedná. 

Kromě sluchátek v plastovém blistru se z krabice dá vyštrachat pytlík s látkovými náušníky, kabel USB-C a dongle USB-A, analogový 3,5mm kabel a tradičně trocha potištěného papíru. V tabulce najdete vydestilované hlavní specifikace. 

Parametry
Frekvenční rozsah20 ~ 40000 Hz
Velikost měničů50 mm
Hmotnost310 g
KonektivitaKabel USB-C + dongle USB-A, analog 3,5mm Jack
Impedance32 Ohm
MikrofonVšesměrový, skrytý, AI potlačení hluku, rozsah 100 ~ 10000 Hz
FunkceRGB, virtuální 7.1, vyměnitelné náušníky
Podporované platformyPC, MAC, PlayStation® 4, PlayStation® 5, Nintendo Switch, Xbox one, Xbox Series X, Xbox Series S, iPad
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama