Asus Zen AiO Pro Z240IC: Dotykový 4K, Skylake a GTX 960M
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Asus Zen AiO Pro Z240IC: Dotykový 4K, Skylake a GTX 960M

Asus Zen AiO Pro Z240IC: Dotykový 4K, Skylake a GTX 960M | Kapitola 7

Z. Obermaier

Z. Obermaier

3. 5. 2016 03:00 15

Seznam kapitol

1. Asus Zen AiO Pro (24") 2. Asus Z240ICGT-GJ041X – Představení 3. Osazené komponenty a specifikace 4. Software a BIOS
5. Výkon CPU, pamětí a disků 6. Herní testy 7. Provozní vlastnosti počítače 8. Závěr

V dnešním testu vám ukážeme vskutku speciální počítač. Core i7-6700T, 16 GB RAM, GeForce GTX 960M a až dva pevné disky ukryté uvnitř 24" monitoru s rozlišením 4K. Žádná skříň na stole, jen elegantní dotykový displej, klávesnice a myš. Asus chce konkurovat Apple iMacu 4K a má šanci na úspěch. 

Reklama

Provozní vlastností počítače

Asus Zen AiO Pro Z240IC: Dotykový 4K, Skylake a GTX 960M
i Zdroj: PCTuning.cz

Počítač je velmi tichý za všech okolností. Ovšem není neslyšný. Chladič procesoru je v podstatě neslyšný i při maximální zátěži CPU. Grafická karta si dlouho ve hrách udrží tichý chod, po čase se ale zahřeje a otáčky ventilátoru se zvýší. V tu chvíli o počítači budete bezpečně vědět, jelikož ventilátory máte pár centimetrů od ucha na spodku monitoru. očekával jsem v této třídě naprosté ticho, to se ale nekoná. Při dlouhém hraní, je hluk dosti slyšitelný a ruší. Není to nijak extrémní, asi jako běžný výkonnější notebook, ale mohlo jít o tišší řešení – s úspornějším CPU a GPU. s nimi si dovedu představit téměř neslyšný chod.

Spotřeba počítače je nízká. V klidu si sestava řekne o 49 W (nezapomínejte, že je to včetně monitoru!). Plná procesorová zátěž, což může simulovat práci s videem, fotografiemi a další náročné úlohy, znamená na „zásuvce“ hodnotu 70 W. I to je dnes směšný příkon. V plné zátěži herní, kdy jsem testoval ve hře Crysis 3, jsem naměřil hodnotu těsně kolem 180 W. To odpovídá i maximální zátěži zdroje, který v tu chvíli ale jede nadoraz (má výkon jen 180 W).

Teploty

Měření ukazuje herní výkon při hraní náročné hry. GPU jede naplno, CPU je vytížené na střední zátěž. Teplota grafického jádra se vyšplhala až na 85 °C, procesor se zahřál také na 85 °C. Jsou to vysoké teploty, hlavně procesor na obrázcích viditelně omezuje výkon a ochlazuje se. Přesto pro Skylake nejsou podobné hodnoty nic extrémního. Je ale vidět, že maximální zátěž CPU a GPU počítač už neuchladí a dochází k poklesu výkonu. Upřímně, tohle není herní stroj, spíše reprezentační počítač na recepci nebo do kanceláře na práci.

Asus Zen AiO Pro Z240IC: Dotykový 4K, Skylake a GTX 960M
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama