barbone-w-seven-gt-tri-sli-a-core-i7-extreme
Sestavy Článek BARBONE W Seven GT - Tri-SLI a Core i7 Extreme

BARBONE W Seven GT - Tri-SLI a Core i7 Extreme

Z. Obermaier

Z. Obermaier

29. 12. 2008 08:00 59

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Konfigurace BARBONE W Seven GT 3. BARBONE W Seven GT detailně 4. Pohled do systému, spotřeba a zkušenosti
5. Srovnávací sestava 6. Testy výkonu 7. Závěr

V dnešním testu se podíváme na nejvýkonnější prodávaný herní počítač na našem trhu. Společnost T.S. Bohemia se už podruhé dostává do pozice producenta nejvýkonnějšího PC u nás. Sestava v sobě skrývá to nejlepší, co lze pořídit - procesor Core i7 Extreme a trojici grafických karet GeForce v Tri-SLI.

Reklama

V dubnu letošního roku, jsme vám představili tehdy nejvýkonnější počítač prodávaný v Čechách. Za 120 000Kč s DPH jste si mohli dopřát osm procesorových jader, a dvě grafické karty GeForce 9800GX2 v Quad-SLI. Počítač byl postaven na platformě Intel SkullTrail využívající drahé paměti FB-DIMM a speciální edici serverových procesorů pro patici LGA 771.

BARBONE W Seven GT - Tri-SLI a Core i7 Extreme
i Zdroj: PCTuning.cz

Prodejcem této luxusní sestavy byla společnost T.S. Bohemia v sérii počítačů Barbone. Recenzi tohoto "stroje snů", si můžete přečíst zde. Při pohledu do několik měsíců starého testu, si hlavně uvědomíme, jak počítače rychle stárnou. Za sedm měsíců se z absolutního "děla" stal dávno překonaný systém, který dnes předežene sestava s nejlevnějším Core i7 920 procesorem a jednou, nebo dvěma běžnými grafickými kartami. Vývoj nelze zastavit, a proto výrobce inovuje své ultra high-endové řešení s krapet levnější novinkou ...

BARBONE W Seven GT - Tri-SLI a Core i7 Extreme
i Zdroj: PCTuning.cz

Adept na pozici nejvýkonnějšího prodávaného počítače v ČR se nazývá Barbone W Seven GT (Far Cry 2 Edition), a je vybaven vskutku exklusivními vnitřnostmi. K nám přišla sestava zřejmě ve fázi prototypu, tedy asi ne ve finální podobě. U prodejní verze bude zřejmě jiný chladič procesoru, a některé další změny v typu pamětí a několika detailech. Po stránce výkonu se ale nic nezmění, v tomto směru je náš prototyp, a budoucí prodejní verze srovnatelná. Pojďme si tedy systém představit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama