Bitcoin nemá žádnou hodnotu. Závislost médií na sociálních sítích končí #TYDEN 15. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Bitcoin nemá žádnou hodnotu. Závislost médií na sociálních sítích končí #TYDEN 15. ledna

Bitcoin nemá žádnou hodnotu. Závislost médií na sociálních sítích končí #TYDEN 15. ledna | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

15. 1. 2024 07:00 9

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Hacknutý účet SEC na Twitteru. Obavy z Muska užívajícího drogy. Co Google v roce 2023 zabil. Platformer opouští Substack. Google a Bing zobrazují deepfake pornografické snímky

Reklama

Umělá inteligence

Průzkum mezi 2 778 výzkumníky v oblasti umělé inteligence: 38,4 % respondentů podporuje rychlejší vývoj a 34,7 % pomalejší vývoj, tempo vývoje AI se bude stále zrychlovat. (Decoder)

Snadný přístup k LLM vede k nevyžádaným hlášením chyb s pomocí umělé inteligence, což vede k plýtvání časem a energií vývojářů. (Daniel Stenberg)

Názory právních expertů na to, jak by dřívější případy týkající se autorských práv a spravedlivého použití mohly ovlivnit případ The New York Times proti OpenAI a Microsoftu, se různí. (Washington Post)

OpenAI reaguje na žalobu The New York Times: trénink je férové užití a existuje možnost zamezit mu, „regurgitace“ je vzácná chyba a NYT „manipuloval“ se svými modely. (OpenAI)

Obhajoba halucinací umělé inteligence, které mohou podnítit lidskou kreativitu a tím, že nutí uživatele ověřovat fakta, fungují jako firewall při přechodu k superinteligentní umělé inteligenci. (Wired)

Jak Midjourney v6 a DALL-E 3 vytvářejí „plagiátorské výstupy“, i když o to nejsou přímo požádáni, což může uživatele vystavit nárokům na porušení autorských práv. (IEEE Spectrum)

Getty Images a Nvidia spouštějí službu Generative AI by iStock, která generuje fotografie z textu na obrázek a je určena malým a středním podnikům. (The Verge)

Volkswagen plánuje integrovat ChatGPT do svých vozů 🔀, aby ovládala základní funkce a odpovídala na „obecné otázky“, a to od 2. čtvrtletí 2024 v Evropě. (The Verge)

OpenAI spouští svůj obchod GPT Store s chatboty, které se uživatelé rozhodli veřejně sdílet, a uvádí, že lidé dosud vytvořili 3M vlastních chatbotů. (Bloomberg)

Společnost OpenAI uvádí na trh ChatGPT Team, nový předplatitelský plán pro týmy až 149 lidí za 30 dolarů na uživatele měsíčně nebo 25 dolarů na uživatele měsíčně účtovaných ročně. (TechCrunch)

OpenAI v tichosti odstranila ze svých zásad používání zákaz „vojenského a válečného“ použití v rámci zásadního přepracování, aby byly zásady „jasnější“ a „čitelnější“.
(The Intercept)


Software

Společnost Apple oznámila EU, že má pět různých obchodů s aplikacemi, ne jen jeden. Zákon o digitálních trzích (DMA) výslovně uvádí, že se na App Store vztahuje. To znamená, že společnost Apple musí umožnit konkurenci na trhu s aplikacemi pro iPhone. Což Apple, pochopitelně, nechce. (9to5Mac)

37Signals spouští Hey kalendář (Hey)

Hobbes OS/2 Archive skončí v dubnu 2024.

Analýza poskytovatelů backendového hostingu fediverse zjistila, že německá Hetzner hostuje 51 % sítě podle počtu aktivních uživatelů, následuje francouzská OVH. (BenJojo)


Mobilní aplikace

Společnost TP-Link představuje aplikaci Tapo 3.0, která umožňuje bezproblémovou integraci s chytrými zařízeními Kasa (Business Wire)

Google a Samsung sloučily své funkce Nearby Share a Quick Share pod název Quick Share, aby sjednotily sdílení napříč Androidem. (CNET)

Data.ai's State of Mobile 2023: celosvětové výdaje na spotřebitelské aplikace meziročně vzrostly o 3 % na 171 miliard dolarů, výdaje na neherní aplikace meziročně vzrostly o 11 % na 64 miliard dolarů a počet stažení aplikací meziročně vzrostl o 1 % na 257 miliard. (TechCrunch)

  • Sensor Tower: Počet stažení her od Netflixu vzrostl meziročně o 180 % na 81,2 milionu celosvětově v App Store a Google Play v roce 2023, přičemž 4. čtvrtletí se na počtu stažení podílelo 53 %. (TechCrunch)
  • Čína vede v útratách za mobilní hry a v počtu stažení v roce 2023. I přes omezení, která v jejich zemi platí, čínští hráči utráceli peníze a stahovali hry do svých telefonů. (Game Developer)
  • Počet uživatelů Apple Arcade se téměř vyrovná hráčům Nintenda Switch Online a Steamu (Apple Insider)

Google plánuje v únoru odstranit 17 „nedostatečně využívaných“ funkcí Asistenta, včetně hlasem ovládaných audioknih Play Books, mediálních alarmů a meditace Calm. (9to5Google)

2,7 milionu Britů stále používá 3G telefon bez možnosti 4G nebo 5G, ač se blíží vypnutí 3G. Přibližně 5 % uživatelů mobilních telefonů. (Compare Dial)

Apptopia: V roce 2023 vzrostl počet denních podnikových uživatelů WhatsApp v USA o 80 % po 122% skoku v roce 2022 a denní počet uživatelů v USA vzrostl v roce 2023 o 9 %. (Big Technology)


Hry

Xbox couvá po zákazu účtů, které automaticky nahrávaly NSFW videa BG3. Pokud by sdílení obsahu nebylo ve výchozím nastavení povoleno, většinu problémů by to odstranilo. (TechSpot)

Megahit služby Steam, The Finals, je nyní hratelný na Geforce Now (VG247)

Nvidia uvádí denní permanentky GeForce Now za cenu od 8 dolarů za Ultimate, která zahrnuje přístup k RTX 4080, a Priority za 4 dolary. GeForce Now bude brzy podporovat G-Sync (The Verge)

ASUS Republic of Gamers na CES 2024: herní notebooky, telefony ROG Phone 8, OLED monitory a herní příslušenství (tisková zpráva)

Twitch, Unity Layoffs Keep Grim Gaming Industry Trend Alive in 2024

Herní společnosti již oznámily více než 2000 případů propouštění v roce 2024, přičemž v čele propouštění jsou společnosti Unity a Twitch. Je to více než v loňském roce.. (Decrypt)

Vývoj hry Minecraft Legends končí 9 měsíců po jejím vydání. Ačkoli pro hru nebude vyvíjen žádný další obsah, titul bude v dohledné době nadále podporován. (VGC)

Na Epic Games je do 18. ledna zadara Sail Forth

Konec hry: Více než 30 % kryptoher bylo ukončeno. Nový výzkum dokumentuje množství neaktivních kryptoher a NFT her, které jsou již několik měsíců opuštěné nebo jinak neaktivní. (Decrypt)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama