Bitcoin nemá žádnou hodnotu. Závislost médií na sociálních sítích končí #TYDEN 15. ledna
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Bitcoin nemá žádnou hodnotu. Závislost médií na sociálních sítích končí #TYDEN 15. ledna

Bitcoin nemá žádnou hodnotu. Závislost médií na sociálních sítích končí #TYDEN 15. ledna | Kapitola 4

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

15. 1. 2024 07:00 9

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Hacknutý účet SEC na Twitteru. Obavy z Muska užívajícího drogy. Co Google v roce 2023 zabil. Platformer opouští Substack. Google a Bing zobrazují deepfake pornografické snímky

Reklama

Sociální sítě

Podle uživatelů se na X stále častěji zobrazují škodlivé kryptoreklamy, včetně odkazů na odčerpávače kryptoměn, falešné airdropy a kanály Telegramu propagující pump and dumps. (Bleeping Computer)

Podle uživatelů se na X stále častěji zobrazují škodlivé kryptoreklamy
i Zdroj: PCTuning.cz
Podle uživatelů se na X stále častěji zobrazují škodlivé kryptoreklamy

Adam Mosseri říká, že v posledních týdnech se na Threads vyskytly problémy s „nízkou kvalitou doporučení“ a v příštích týdnech by se to mělo „výrazně zlepšit“. (The Verge)

Evropská komise vyzývá společnosti Google, Meta a další, aby pomohly běloruským disidentským médiím a propagovaly jejich články výše než články prorežimních médií. (FT)

Pohled na rostoucí ceny předplatného seznamovacích aplikací s tím, jak sílí konkurence a zpomaluje se růst. Spotřebitelé utratili v roce 2023 za seznamovací aplikace více než 5 miliard dolarů. (FT)

YouTube aktualizuje své zásady kyberšikany a zakazuje obsah generovaný umělou inteligencí, který „realisticky simuluje“ mrtvé děti nebo oběti trestných činů či smrtelných událostí. (The Verge)

Meta plánuje v nadcházejících týdnech začít automaticky omezovat účty dospívajících na Instagramu a Facebooku na škodlivý obsah, včetně příspěvků o sebepoškozování. (WSJ)

X v tichosti odebírá platícím předplatitelům možnost nastavit si jako profilový obrázek NFT, což byla funkce, kterou Twitter spustil v lednu 2022 pro předplatitele služby Twitter Blue. (Tech Crunch)

Moderátoři obsahu společnosti Meta (stále) bojují za svá práva. Poté, co byli nuceni sledovat online zvěrstva, byli bez varování propuštěni. (FT)

Závislost médií na sociálních sítích končí. A je to dobře. Sociální sítě už nejsou jednoduchým prostředkem ke zvyšování návštěvnosti online médií. Naopak se snaží média od svých online impérií odstřihnout. Ze žurnalistiky uzpůsobené na chytání pozornosti je tak najednou bezcenný artikl. (Médiář)

Elon Musk se směšně vymlouvá na smazání účtů svých nepřátel. Ve středu se řada účtů vrátila a Muskovu výmluvu si nenechala líbit. (The Byte)

Elon Musk stále plánuje přeměnit X / Twitter na duplikát PayPal. V úterním příspěvku na blogu tato sociální síť oznámila, že zavádí platební službu peer-to-peer, která „způsobí revoluci v roce 2024“. (Mashable, X Business)

Startupy a ekonomika

Majitelé SoundCloudu Raine Group a Temasek Holdings se připravují na prodej hudební streamovací služby, který by mohl vynést více než 1 miliardu dolarů. (Sky News)

Rozhlasový a podcastový gigant Audacy vyhlásil bankrot několik měsíců poté, co vyplatil 3,2 milionu dolarů svým vedoucím pracovníkům. Video zabilo rozhlasovou hvězdu (TechSpot)

Unity Software plánuje do konce března 2024 propustit ~25 % zaměstnanců, tj. 1 800 pracovních míst, což je největší propouštění v historii a týká se všech týmů. (Reuters)

HPE je v pokročilém stádiu jednání o koupi Juniper Networks za zhruba 13 miliard dolarů, dohoda by mohla být oznámena již tento týden. (WSJ, CNBC)

Duolingo snižuje počet svých smluvních partnerů o ~10 %, což částečně vysvětluje používáním generativní umělé inteligence k vytváření obsahu aplikací. (Bloomberg)

ByteDance jedná s několika potenciálními kupci, včetně společnosti Tencent, o prodeji své herní jednotky Nuverse v rámci plánu odchodu z herního průmyslu. (Reuters)

Po obavách ze ztrát a odchodu několika vrcholových manažerů by Twitch mohl již 10. ledna propustit ~500 zaměstnanců, tedy ~35 % svých zaměstnanců. (Bloomberg)

Humane propustila 10 zaměstnanců, tj. 4 % své pracovní síly, aby snížila náklady, a plánuje snížit rozpočty v roce 2024, protože mění některé vedoucí pozice. (The Verge)

Quora získala 75 milionů dolarů od Andreessen Horowitz a plánuje urychlit růst Poe a platit tvůrcům botů prostřednictvím programu monetizace tvůrců. (Quora)

Švédská streamovací služba Viaplay se vyhnula bankrotu, když získala souhlas s rekapitalizací, v jejímž rámci získá 58,6% podíl Canal+ a česká soukromá investiční společnost PPF. (Bloomberg)

Google propouští stovky zaměstnanců pracujících na Asistentovi a tvrdí, že restrukturalizace pomůže zlepšit Asistenta, protože společnost zkoumá možnosti integrace novějších technologií umělé inteligence. (Semafor)

  • Několik stovek zaměstnanců z hlavní inženýrské divize společnosti Google obdrželo oznámení o zrušení svých funkcí a ztrátě přístupu do společnosti. (New York Times)
  • Google reorganizuje své týmy pro zařízení a služby, které pracují na Pixelu, Fitbitu a Nestu; spoluzakladatelé Fitbitu James Park a Eric Friedman opouštějí Google. (9to5Google)
  • Podle odborů společnosti Alphabet se středeční propouštění ve společnosti Google dotklo více než 1 000 lidí, což je největší kolo propouštění od ledna 2023. (The Information)

CEO společnosti Discord Jason Citron uvedl, že společnost propouští 17 % svých zaměstnanců, tedy 170 lidí, poté, co od roku 2020 zvýšila počet svých zaměstnanců „5ד. (TheVerge)

Kevin Systrom oznámil, že zpravodajská aplikace Artifact bude ukončena, protože dospěl k závěru, že „tržní příležitost není dostatečně velká, aby si zasloužila další investice“. (Artifact, TheVerge)


E-knihy a podcasty

Lidé z hudebního průmyslu se zamýšlejí nad slábnoucím vlivem populárních seznamů skladeb Spotify sestavených lidmi, protože společnost přechází na personalizaci založenou na umělé inteligenci. (Bloomberg)


#TYDEN je e-mailing, který vychází v neděli večer. Ve webové podobě vychází v pondělí ráno na PCTuning.cz. jednotlivé „zprávičky“ se průběžně objevují na Twitteru @rychlofky, Mastodonu @rychlofky@mastodonczech.cz, Threads @rychlofky a Bluesky @tyden.bsky.social. Od srpna 2022 i občasný podcast (i na Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama