CES Unveiled - malý CES? Nahlédněte na trendy v elektronice
i Zdroj: PCTuning.cz
Zábava Článek CES Unveiled - malý CES? Nahlédněte na trendy v elektronice

CES Unveiled - malý CES? Nahlédněte na trendy v elektronice | Kapitola 6

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

26. 6. 2014 03:00 4

Seznam kapitol

1. Co to je ten CES? 2. Všechno bude smart! 3. Laboratoř na jednom čipu 4. Propojíme všechno se vším! 5. Pro někoho zlatý důl pro jiného konečná 6. CES Unveiled není CES

CES se dostal do Evropy! Vyrazili jsem do Varšavy na CES Unveiled jednu z několika akcí pořádanou mimo USA. Místo produktových novinek jsme se seznámili s trendy spotřební elektroniky pro následující rok(y). Chcete zjistit, co si myslí vrcholní představitelé o vývoji technologií v této oblasti?

Reklama

Pokud jste se těšili na nějaké produktové novinky, tak jste nejspíš teď zklamaní. Podobně jsem na tom byl i já, když jsem zjistil, že neuvidím na vlastní oči nějaký nový cool hardware. CES Unveiled byl o něčem jiném. Je to taková (ne)nápadná pozvánka na originální CES, který kýžené novinky opravdu přináší.

Samotné přednášky nebo diskuzní panely nebyly vůbec špatné. Byla zde řada příležitostí nahlédnout „pod pokličku“ a seznámit se se současnými trendy v technologiích a službách. Přece jenom lidé jako Gary Shapiro mají na věc jiný pohled než my a jejich názory mohou poodhalit směřování trhu s konzumní elektronikou.

CES Unveiled přece jenom demonstroval pár produků, bodužel zde nebyly k vidění žádné zajímavé novinky.
i Zdroj: PCTuning.cz
CES Unveiled přece jenom demonstroval pár produků, bodužel zde nebyly k vidění žádné zajímavé novinky.

Trendy, které se jeví jako velmi progresivní, jsou integrace a propojování služeb a produktů do velkých ale i personalizovaných sítí. Co nebude vybaveno nějakým senzorem, nebude pro uživatele možná tak lákavé, jako dříve. Synergie funkčnosti jednotlivých zařízení a jejich funkcí přinesou uživateli nové možnosti a zvýší jeho komfort a požitek. Takto vypadá růžová vize budoucnosti prezentovaná na polském CES Unveiled.

To, že novinky mají i své stinné stránky, se ví, ale raději se o tom příliš nemluví. Však ono se to nějak vyřeší. Technologie má možnost dát lidem práci, ale současně jiným ji vzít, stejně tak jako někomu poskytne personalizované vyhledávání a někomu bude zcizena identita nebo se stane obětí kyberšikany. Morálka je v dravém světě poměrně nedostatková záležitost a zastaralá legislativa nás včas neochrání.

CES Unveiled se konal v moderní budově Muzea polských židů a přichystané občerstvení bylo oblíbeným cílem snad každého účastníka.
i Zdroj: PCTuning.cz
CES Unveiled se konal v moderní budově Muzea polských židů a přichystané občerstvení bylo oblíbeným cílem snad každého účastníka.

Nakonec zmíním to, čím Gary Shapiro začal svůj proslov. Technologie zatím nedokáže zdaleka nahradit osobní kontakt a lidskou interakci, takže ani technologická konference se nekoná po nějakém streamu, ale „offline“ – pěkně po staru. Také je dobré mít na paměti, zda nám naše chytrá zařízení pomáhají jakožto prostředek dosažení nějakého cíle, nebo zda se sama technologie nestává naším cílem. Jak vidíte budoucnost technologie a inovací vy?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama