Corsair HS60 Haptic nabízí vyvážený zvuk s haptickou odezvou
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Corsair HS60 Haptic nabízí vyvážený zvuk s haptickou odezvou

Corsair HS60 Haptic nabízí vyvážený zvuk s haptickou odezvou | Kapitola 3

Jan Preclík

Jan Preclík

26. 10. 2020 03:00

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Konstrukce sluchátek 3. Software iCue 4. Praktická zkušenost 5. Závěr

Navlíkněte kamaše, kevlarovou vestu, sluneční brýle, trojkový batoh a hlavně si nezapomeňte vzít maskáčová sluchátka. Onlinovým bitvám jste bez vibrací v životě nebyli tak blízko. Corsair se rozhodl svůj slušný model HS60 upgradovat takovým způsobem, abyste virtuální bitvu pocítili na vlastní uši. A je to super zážitek.

Reklama

Jako každý výrobce herních periferií, i Corsair má svůj vlastní ovládací software s názvem iCue. Narozdíl od jiných výrobců se ale software od Corsairu zdá být vyladěný. Nahodil jsem ho na dvou rozdílných sestavách, nikde jsem nezaznamenal sebemenší známky nefunkčnosti či nestability. Nevadí mu Afterburner, ani jiné aplikace běžící na pozadí (a že u mně jich běžně frčí celá řada).

Ihned po launchi vás aplikace upozorní, že zařízení podporuje Windows Spacial Sound. Nemá tedy vlastní prznič zvuku, jako většina ostatních sluchátek, které se rády pyšní virtuálním surroundem.

Corsair HS60 Haptic nabízí vyvážený zvuk s haptickou odezvou
i Zdroj: PCTuning.cz

Spacial sound, respektive funkce ve Windows nazývaná Windows Sonic, se aktivuje kliknutím pravým tlačítkem na ikonu reproduktoru v pravém dolním rohu. Její zapnutí se projeví v aplikace zobrazením aktivního Spacial soundu s doprovodnou hláškou, že v tomto režimu není možné používat žádné ekvalizéry. A to včetně ovládání hlasitosti mikrofonu a sidetonu mikrofonu. 

Corsair HS60 Haptic nabízí vyvážený zvuk s haptickou odezvou
i Zdroj: PCTuning.cz

Veškerá další nastavení najdete hned na hlavní stránce softwaru. V pravé části se nachází posuvníky pro nastavení hlasitosti mikrofonu a Sidetone funkce. Ta slouží k tomu, abyste se ve sluchátkách během mluvení slyšeli, nepřeřvávali zvuky ze hry a nebudili ve dvě ráno svými impulzivními výkřiky půlku sídliště.

Pod posuvníky na ovládání mikrofonu se nachází čerstvě přidaná funkce Auto Audio Repositioning. Při zapnutí a vypnutí jsem nepozoroval žádný rozdíl ani ve hrách vyžadujících přesné určení nepřátel dle zvuku. Zkoumal jsem tedy účelnost na netu, konkrétně na redditu. Dle uživatelů byla tato funkce do iCue přidaná nedávno. Krom toho, že tam prostě je, nikdo netuší, k čemu slouží a všichni mají stejný závěr, žádná změna se nekoná.

V levé části se pak nachází pět základních ekvalizérů, které si můžete měnit během hraní stisknutím kolečka nastavení hlasitosti. Sexy ženský hlas vám přitom řekne, kolikátý preset v pořadí máte nastavený. Stejně tak na vás mluví při zapnutí či vypnutí mikrofonu. V levém horním rohu si pak můžete ukládat a nastavovat různé profily.

Corsair HS60 Haptic nabízí vyvážený zvuk s haptickou odezvou
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama