Corsair HS65 Surround: elegantní herní sluchátka s novým ekvalizérem SoundID
i Zdroj: Corsair
Herní příslušenství Článek Corsair HS65 Surround: elegantní herní sluchátka s novým ekvalizérem SoundID

Corsair HS65 Surround: elegantní herní sluchátka s novým ekvalizérem SoundID | Kapitola 4

David Jiránek

David Jiránek

8. 6. 2022 18:00 5

Seznam kapitol

1. Úvod, obsah balení a specifikace 2. Konstrukce, design a pohodlí 3. Zvuk, software a SoundID 4. Závěr a hodnocení

S recenzí sluchátek tentokrát zavítáme ke značce Corsair a novému modelu HS65 Surround. Novinka láká na střídmý vzhled s léty prověřenou konstrukcí a softwarovou premiéru v podobě SoundID. Bez pořádného programu totiž většina dnešních herních sluchátek nezní adekvátně. Nebo je tomu u novinky snad jinak?

Reklama

Závěr

Corsair přišel u sluchátek HS65 Surround s mixem skvělých vlastností a trochu zbytečných funkcí. Nejprve bych rád chválil, jelikož si to headset zaslouží. Sluchátka jsou to velmi elegantní (zvláště v bílé variantě) a konstrukčně dobře provedená. Kvalitní materiály, pohodlí a vzhled rozhodně ukazují, jaké má výrobce zkušenosti s tvorbou headsetů.

Corsair HS65 Surround: elegantní herní sluchátka s novým ekvalizérem SoundID
i Zdroj: Autor

Také mikrofon je opravdu dobrý. Sice nedokáže tak dobře filtrovat tolik okolní ruchy, ale trocha hraní v softwaru by tomu měla pomoci. Čistota nahrávaného hlasu je přesně taková, jak si ji pamatuji z mnohem dražších modelů od Corsairu.

Zvukový projev při základním nastavení (Pure Direct) dělá ze sluchátek jeden z lépe hrajících modelů. Podpora pro Dolby Audio je třešničkou na dortu. Přednastavených profilů jistě mohlo být více, avšak Corsair to zřejmě chtěl vyvážit podporou pro SoundID.

Nový software SoundID, jež je součástí iCue, působí jako nekompletní. V praxi by mohlo jít o velmi užitečnou záležitost, pokud by nebyla celá tvorba profilu hodně osekaná. Sluchátka přitom již v základu znějí nadprůměrně. Vytvořené profily subjektivně někomu mohou více sednout, ale často kazí kvalitu zvuku.

Corsair HS65 Surround: elegantní herní sluchátka s novým ekvalizérem SoundID
i Zdroj: Corsair

Když jsem se díval na nejprodávanější sluchátka za cenu okolo dvou tisíc, našel jsem pár kousků od Logitechu a HyperX. Corsair nabízí řádově lepší mikrofon, v základu čistší podání zvuku a minimálně srovnatelnou, kolikrát i lepší kvalitu konstrukce.

Pokud budeme ignorovat zatím nedotažený SoundID, jde vlastně o velmi dobrý headset, jemuž můžeme vytknout pár drobností, jinak ale lze spíše chválit. Co se týče zmíněné funkce, snad časem nabídne více možností.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama