Corsair HS65 Surround: elegantní herní sluchátka s novým ekvalizérem SoundID
i Zdroj: Corsair
Herní příslušenství Článek Corsair HS65 Surround: elegantní herní sluchátka s novým ekvalizérem SoundID

Corsair HS65 Surround: elegantní herní sluchátka s novým ekvalizérem SoundID

David Jiránek

David Jiránek

8. 6. 2022 18:00 5

Seznam kapitol

1. Úvod, obsah balení a specifikace 2. Konstrukce, design a pohodlí 3. Zvuk, software a SoundID 4. Závěr a hodnocení

S recenzí sluchátek tentokrát zavítáme ke značce Corsair a novému modelu HS65 Surround. Novinka láká na střídmý vzhled s léty prověřenou konstrukcí a softwarovou premiéru v podobě SoundID. Bez pořádného programu totiž většina dnešních herních sluchátek nezní adekvátně. Nebo je tomu u novinky snad jinak?

Reklama

Úvod

Corsair dnes nabízí opravdu nepřeberné množství sluchátek. Když jsem portfolio výrobce projížděl, našel jsem modely od tisícovky (HS35 Stereo) až po prémiové Virtuoso Wireless XT. Shodou okolností jsem Virtuoso Wireless řadu měsíců denně používal a co si pamatuju, šlo o velmi dobrý headset se skvěle znějícím mikrofonem a nadprůměrným podáním zvuku po odladění v iCue. Samotné hraní si s ekvalizérem, případně s přednastavenými profily, je takovým krédem herních sluchátek. Některá postrádají basy, jiná hrají moc ploše, každý má navíc jiný vkus. Pokud se navíc poohlížíte po herním headsetu, zřejmě vás tolik netrápí, jak věrně sluchátka reprodukují zvuk, dokud je dle vašeho vkusu.

Oslím můstkem se pomalu dostávám k tomu, proč máme v dnešní recenzi zrovna model HS65 Surround. Jde o první headset od Corsairu využívající funkci SoundID od společnosti Sonarworks. Tento software integrovaný do iCue nastaví zvukový profil podle vašich preferencí. Celý postup úpravy zvukového profilu byl v tomto případě maximálně zjednodušen, aby si ho mohli vyzkoušet i uživatelé, kteří zvukový ekvalizér v životě neviděli.

Obsah balení

Velká část recenze se tedy bude zabývat smyslem SoundID, nicméně co sluchátka jako celek? Začneme u obsahu balení. To obsahuje jen manuál, bezpečnostní pokyny, sluchátka a redukci. Bohužel redukce na USB-A neladí s bílým, na pevno připojeným kabelem. Drobná estetická vada na kráse.

Sluchátka nám přišla v bílé barvě, což je příjemná změna oproti zástupu černých verzí. Hned při vybalení je jasné, že tento model padne do očí i něžnějšímu pohlaví.

Jasná žlutá krabice láká na řadu funkcí. Zejména na SoundID, odklopitelný mikrofon a celkem velké 50mm měniče. Sluchátka stojí okolo dvou tisíc a takto rozměrné drivery nejsou samozřejmostí. O konstrukci a zvukové kvalitě si více řekneme v dalších kapitolách.

Specifikace

Kompletní specifikace najdete níže. Pokud bychom měli vypíchnout jednu zajímavost, která se může ve specifikacích trochu „utopit“, byla by to podpora pro Tempest 3D u Playstationu 5. Ačkoliv hlavní softwarová funkce sluchátek cílí na PC hráče, jde o multiplatformní headset s 3,5mm jackem, tudíž ho můžete zapojit prakticky do čehokoliv.

Parametry

Frekvenční rozsah

20 ~ 20000 Hz

Měniče

50mm neodymové

Impendace

32 ohmů

Citlivost

114 dB (± 3dB)

Váha

282 gramů

Typ mikrofonu

Všesměrový

Frekvenční rozsah mikrofonu

100 ~ 10000 Hz

Impendace mikrofonu

2,2 kohmu

Kompatibilita

PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, telefony skrze 3,5mm jack

Připojení

3,5mm combo jack, UBS-A redukce

Funkce

Dolby Audio 7,1, SoundID, podpora Tempest 3D AudioTech u PS5

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama