Corsair HS70: vyladěný bezdrátový instrument
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Corsair HS70: vyladěný bezdrátový instrument

Corsair HS70: vyladěný bezdrátový instrument

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

1. 6. 2018 03:00 6

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Jak je to zabalené? 3. Konstrukce 4. Muziko hraj! 5. Závěr

Od poslední recenze sluchátek už uplynulo téměř půl roku. Firma Corsair nás ale nenechává dlouho v klidu a vydává nový cenově dostupný model. Vyzkoušel jsem, jak si povede ve hrách, filmech, jak si poradí s hudbou a zda uspokojí požadavky na komfort. Navíc by mohla zajímat i konzolisty, neboť podporují PS4.

Reklama

Úvod

Sluchátka jsou běžným příslušenstvím, které sice podléhá opotřebení, ale pokud jimi uživatel nehází po místnosti a neprovádí s nimi flexibilní cvičení (vejdou se mi na hlavu, i když budu mít tři čepice?), vyznačují se slušnou trvanlivostí. Proč by tedy uživatel měl znovu a znovu podojit účet za nová sluchátka, když už má několik let zajetý funkční model? Nu, protože nespokojenost je motorem pokroku. Nabídka toho, co si můžeme nasadit na řepu za hrající instrumenty, je vskutku obrovská. Pokud jste unaveni například neustálým rozvazováním uzlů na kabelu, bude vás zajímat nějaký bezdrátový typ. Nebo možná chcete konečně pořádné basbombardóny a zahodíte ta vietnamská šumítka? Anebo jednoduše stará sluchátka spáchala sebevraždu a vy nevíte, co vybrat jako nástupce.

Proto také výrobci chrlí nové a nové typy, obvykle ještě lepší než ty staré nejlepší, které byly nepřekonatelné. Dost ale plácání, na uších se mi usadil zbrusu nový model HS70 od Corsairu a je čas ho proklepnout.

Corsair HS70: vyladěný bezdrátový instrument
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedná se o klasický headset, tentokrát bezdrátový a kompatibilní i s konzolí PlayStation 4. Na PC je díky programu CUE (CORSAIR Utility Engine) můžeme obohatit o hromady nastavení a virtuální zvuk 7.1, na PS4 si musíte vystačit s obyčejným stereem. To ale není nijak na závadu, onen virtuální prostor většinou stejně za moc nestojí. Jak známo, virtuální zvuk je tvořen jen zpožďujícími algoritmy a má tu vlastnost, že zní, jako bychom byli zavření v koupelně. Uvidíme, jak to bude u HS70. Připojení je uskutečněné přes USB přijímač s docela slušným dosahem, podle výrobce 40 stop, což je asi 12 metrů. Se svými třemi metry od televize jsem potenciální dosah nevyužil ani zdaleka. Je škoda, že se sluchátka nedají připojit i jinak než USB donglem. Například odpojitelný kabel s obyčejným 3,5mm jackem by tu klidně mohl být.

Corsair HS70: vyladěný bezdrátový instrument
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama