cyberhome-ch-dvd-635s-zvladnu-temer-vse
Zábava Článek CyberHome CH-DVD 635S - zvládnu téměř vše

CyberHome CH-DVD 635S - zvládnu téměř vše | Kapitola 6

Tesner Filip

Tesner Filip

22. 12. 2005 01:00 30

Seznam kapitol

1. Seznámení 2. Co se skrývá v útrobách 3. Možnosti nastavení 4. DVD Video a CD Audio 5. DivX a ostatní data 6. Celkové zhodnocení, závěr

Trh multiformátových DVD přehrávačů v posledních letech zaznamenává velký rozkvět. Bohužel se jich na pultech obchodů objevuje takové množství, že běžný uživatel jen stěží pozná, zda se koupě onoho konkrétního přístroje opravdu vyplatí. Navíc se někdy přehrávače, s "papírově" prakticky stejnými parametry, cenově výrazně liší, a tak se výběr právě toho pravého přístroje stává doslova noční můrou. Dnes se podíváme na nejvyšší model z řady DVD přehrávačů německé společnosti CyberHome Europe AG.

Reklama
CyberHome CH-DVD 635S - zvládnu téměř vše
i Zdroj: PCTuning.cz

CyberHome CH-DVD 635S je vcelku zdařilým přehrávačem, který zvládne snad všechny dnes běžně dostupné formáty videa i audia. Velmi příjemným překvapením byl obzvláště obraz, který je i při defaultním nastavení velmi kontrastní, ostrý a obzvláště u DivX vyniká nadprůměrnou barevností.

Po zvukové stránce mě přístroj také nezklamal. Zvuk je čistý a vcelku dynamický. Na druhou stranu ale musím zmínit dálkový ovladač, který považuji za velmi špatný. Je sice velmi příjemné, že přehrávač umožňuje spoustu detailních nastavení, nicméně musím přiznat, že menu mi připadá zbytečně nepřehledné, a to, že většina funkcí jde upravovat jak z něj, tak přímo pomocí DO můj dojem chaosu jen podtrhuje. Kdyby menu obsahovalo jen položky nezbytně se vztahující k přístroji a zbylé funkce spojené s přehráváním by byly jen na dálkovém ovladači, byl by dojem z celého zařízení daleko lepší. Také spousta nekvalitních efektů a přednastavených zvukových pressetů je dle mého názoru naprosto zbytečná.

Zřejmě největším problémem, který jsem však postřehl je to, že přehrávač nedokáže kvalitně vycentrovat obraz. Na jednom z televizorů jsem pozoroval mírné posunutí doleva, na druhém i směrem nahoru. V obou případech je ale obraz větší než obrazovka, což znamená, že poměrně velký kus videa po obou stranách není vidět. Všimnout si toho lze při zmenšení obrazu pomocí funkce zoom. Vyzkoušel jsem přehrávač na několika televizích a u všech to byl výsledek stejný. Je však možné, že je tento problém způsoben pouze testovacím kusem a u dalších se nevyskytuje, proto bych poprosil majitele tohoto přehrávače, aby v diskusi uvedli, jak je na tom právě ten jejich. Díky.

Zápory

  • Zbytečně složité nastavení a ovládání
  • Dálkový ovladač (subjektivní záležitost)
  • Menu není v Češtině (u koncových zařízení může být jinak)
  • Špatně vycentrovaný obraz (může se vyskytovat pouze u testovaného kusu)

Klady

  • Velmi slušný obraz
  • Slušný zvuk
  • Široké možnosti nastavení
  • Zdařilý design a rozměry
  • Podpora OGG Vorbis
  • Podpora SACD a HDCD

Na otázku, zda přehrávač koupit, či ne, není tak snadné odpovědět. Uživatel, který se smíří s trochu složitějším nastavením a ovládáním, přístroj zajisté užije. Těm z vás, kteří hledají zařízení snadné na obsluhu, jej však doporučit nemohu. Vše podtrhuje zmíněný dálkový ovladač, který se však jistě dá nahradit. Je sice možné, že zmíněné problémy s centrováním videa budou vyřešeny updatem firmware, který i s podporou češtiny přijde v měsíci Lednu, vše ale ještě ukáže čas. Za cenu okolo 2700,- Kč bez DPH dostanete vcelku podařený počin firmy Cyberhome, která jak se zdá stále pracuje na zvyšující se kvalitě svých výrobků.

Za zapůjčení děkujeme společnosti Abacus.

CyberHome CH-DVD 635S - zvládnu téměř vše
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama