Digitální nomádi a digitální žebráci
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Digitální nomádi a digitální žebráci

Digitální nomádi a digitální žebráci | Kapitola 2

Michal Rybka

Michal Rybka

19. 8. 2016 06:00 76

Seznam kapitol

1. Digitální žebrák 2. „Venku“ je to lepší, ale... 3. Mraky dat s přístupem omezeným 4. Všechno už žere data ve velkém... 5. S bezdrátem proti bezdrátu 6. Digitální migranti

Moderní společnost nám představila digitální nomády, dynamické a moderní lidi, kteří se svými Macbooky cestují ze země do země, aby tam přinášeli osvětu a výdobytky moderní civilizace. Dnes si představíme jejich protipól, digitální žebráky, kteří si celý měsíc utrhují od úst, aby si našetřili na pidibalíček dat, aby mohli alespoň částečně využívat moderní služby, jako je Facebook anebo Instagram.

Reklama

Dívám se na nabídky Mobil.cz, kostry kdysi skvělého technologického webu okousaného iDnesem do pouhého eshopu a vidím skvosty, jako „80 MB za 60 Kč na 10 dní“ či „1 GB za 300 Kč na 30 dní“. Nabízí dokonce extra data na extra obsah z rodiny iDnes, což je seriózně smutné. Je to stejně hrozné, jako O2 nabízející data „zdarma“ pro službu Spotify.

Digitální nomádi a digitální žebráci
i Zdroj: PCTuning.cz

Děkujeme, ale rádi si sami rozhodujeme o tom, jaký obsah chceme, tohle nejsou 70. léta a internet není rozhlas po drátě s jediným programem.

Srovnejme si české nabídky s těmi britskými:

  • Three Mobile – 23 liber měsíčně, neomezená data
  • EE Mobile – 19,99 liber měsíčně, 16 GB
  • O2 - 20 liber měsíčně, 10 GB
  • Vodafone – 20 liber měsíčně – 20 GB
  • BT Mobile – 21 liber měsíčně, 15 GB

Digitální nomádi a digitální žebráci
i Zdroj: PCTuning.cz

zdroj: www.broadbandchoices.co.uk

Zjišťujeme, že britský Kyslík má nejhorší nabídky z daného setu, což nás asi příliš nepřekvapí, nicméně vedle nabídek českého Kyslíku to jsou stále nabídky vcelku královské. Pravdou ale je, že české mobilní nabídky dat by byly skutečně směšné, kdyby nebyly tak tragické.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama