DOD, Mio a TrueCam: Tři autokamery s perfektním obrazem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek DOD, Mio a TrueCam: Tři autokamery s perfektním obrazem

DOD, Mio a TrueCam: Tři autokamery s perfektním obrazem | Kapitola 4

Daniel Wojtěch

Daniel Wojtěch

22. 9. 2014 03:00 25

Seznam kapitol

1. Co budeme testovat? 2. DOD LS460W 3. MIO MiVue 568 Touch 4. TrueCam A7
5. Denní videa a fotografie 6. Noční videa a fotografie 7. Shrnutí

Nedávno jsme dostali nabídku na otestování highendové autokamery a zároveň novinky společnosti DOD. Tato značka není u nás v segmentu autokamer až tak známá, ale vzhledem k jejím kvalitám stojí za to si ji představit. Spolu s ní se podíváme na další modely z vyšší třídy – A7 od TrueCam a MiVue 586 Touch od Mio.

Reklama

Poslední testovanou kamerou je kamera od známého výrobce, který vyrábí i kamery AEE MagiCam, konkurující celosvětově známé GoPro. Série TrueCam zahrnuje několik modelů lišící se zejména ve funkcích a v optice, balení stejně jako u série MIO zůstává stejné či velmi podobné.

DOD, Mio a TrueCam: Tři autokamery s perfektním obrazem
i Zdroj: PCTuning.cz

Nedávno jsme měli v testu kameru TrueCam A5, nyní příchází nástupce TrueCam A7, který měl být dle informací na webu poměrně nabušený, a tak jsem si ho vzal do testu.

Bohužel následovalo zklamání anebo moje neschopnost ony funkce najít. Vzhledem k tomu, že se o nich nepsalo ani v manuálu a aktuální firmware a ani aplikace pro přehrávání videí není na webu dostupná a ta uložená na SD kartě nebyla ke spuštění, si nejsem jistý s jejich pravdivostí.

Tak například:

DOD, Mio a TrueCam: Tři autokamery s perfektním obrazem
i Zdroj: PCTuning.cz

GPS modul – u něj se píše, že v nastavení kamery je možné nastavit, zda chceme zobrazovat rychlost v záběru. Bohužel takovou funkci jsem nenašel. Po připojení kamery k GPS modulu se ozvala hláška Karla Zimy (nějaké z nich možné k poslechnutí na videích)

Detekce rychlostních radarů – nemohl jsem ověřit, ale stacionární a známé radary mi neohlásila.

Zobrazení jména řidiče – v menu jistě nebylo

Vypínání LCD – ano, v nastavení je, ale displej se nevypíná

A nyní uvedu položky v menu: rozlišení, nastavení smyčky, detekce pohybu, otočení obrazu, frekvence, vyvážení bílé, kontrast, ostrost, EV, kvalita, automatické vypínání, nastavení času, zobrazení (datum, čas), G-Sensor, podsvícení kláves, LED, jazyk, tovární nastavení, formátovat, verze firmwaru (TCRM_A7_V1.2_0715)

Jak vidíte, žádná taková možnost se v menu nenalézá, recenze kamery jsem nikde nenašel a tak zkusíme kontaktovat výrobce a požádat o vysvětlení.

DOD, Mio a TrueCam: Tři autokamery s perfektním obrazem
i Zdroj: PCTuning.cz

Ty nejzajímavější funkce tedy kamera neměla a ostatní jsou již takové klasické.

DOD, Mio a TrueCam: Tři autokamery s perfektním obrazem
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týká LED přísvitu, tak ten je poměrně silný, ale je otravné, že při každém zapnutí se na chvíli rozsvítí, což je v noci poměrné otravné.

Stejně jako předchozí kamery, umí nahrávat jak pohyb až od detekce a SOS s určitým předstihem. Kameru musím určitě pochválit za snahu zjednodušit řidičům instalaci a tedy napájení skrze držák a připojení nacvaknutím je dobrým krokem vpřed. Co se mi určitě nelíbí je ve výsledku ohromné monstrum za oknem, pokud chceme používat GPS a poslouchat super hlášky, tedy připojíme modul o rozměru 4 × 3 cm.

DOD, Mio a TrueCam: Tři autokamery s perfektním obrazem
i Zdroj: PCTuning.cz

Takovým oříškem nakonec jsou dokoupitelné filtry CPL a UV. Pardon, přijde mi to zbytečné a slušný tahák na lidi. Nemáme přeci za oknem zrcadlovku, která dosahuje takový kvalit, aby bylo možné poznat vlivy filtrů.

Vyjádření výrobce k problémům

Do prodeje se dostalo malé množství kamer z první prodejní série, která obsahovala chyby ve firmwaru. Tyto chyby byly po zjištění kompletně vyřešeny aktualizací FW na verzi 1.9. Aktualizaci FW zákazníci naleznou na stránkách www.truecam.cz/firmware . Kamery, které nebyly v této době dodány prodejcům byly na novou verzi FW automaticky přehrány a většina zákazníků již zakoupila kameru s novou, plně funkční verzí firmwaru. TrueCam se za tuto chybu svým zákazníkům omlouvá a v případě potřeby jsme plně připraveni poskytnout zákazníkům radu pomocí naší technické podpory.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama