Dying Light – hra, ve které utíkáte skutečně o život!
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Dying Light – hra, ve které utíkáte skutečně o život!

Dying Light – hra, ve které utíkáte skutečně o život! | Kapitola 9

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 2. 2015 03:00 43

Seznam kapitol

1. Kde se Dying Light vzal? 2. Pohyb betonovým pralesem 3. Hopsání je celkem záhul 4. Přines, odnes, zabij a spol. 5. Hrdina je celkem marný
6. Běžná výbava krotitele zombie 7. Když se vám líbí i oprýskané budovy 8. Torzo prolezlé brouky 9. Závěrečné shrnutí a hodnocení hry

Na naše počítače si konečně našla cestu dlouho očekávaná zombie akce v otevřeném herním světě od tvůrců Dead Island. Některé herní prvky nezapřou inspiraci sérií Far Cry či Assassin's Creed. S dynamickým počasím se střídá den a noc, kdy vylézají ještě nebezpečnější tvorové. Jaký je parkour po zničeném městě plném zombií?

Reklama

Závěrečné shrnutí a hodnocení hry

O čem jsem se ještě nezmínila? Dying Light obsahuje spoustu dalších kratochvílí, které jsou pro otevřený herní svět typické. Ve hře najdete hromadu výzev, kdy například střílíte daný počet zombie na čas, nebo probíháte checkpointy (existuje i žebříček nejlepších přeživších) atd. Do dobrodružství se vedle singleplayeru můžete pustit i v kooperativním multiplayeru, což zábavnost Dying Light ještě umocní (snad vyjma nahánění živých lidí v zombie těle, což je opravdu hodně slabým odvárkem Left 4 Dead).

Délku zábavy odhaduji klidně i na sto a více hodin. Samozřejmě to bude záviset i na tom, jak moc si dáte záležet na životě ve hře, jak moc se budete věnovat vedlejším misím a plnit výzvy a další úkoly. I pokud se ovšem vydáte čistě po příběhových misích, hra vás ze svých spárů hned tak nepustí.

Právě plnění příběhových misí Dying Light ovšem považuji asi za to nejnudnější, co ve hře najdete. Příběh je opravdu hloupý. Na druhou stranu, pomineme-li bugy, svět hry vás dokáže pohltit i bez jakéhokoliv vyprávění. Příběhy si tu totiž stejně dobře vytvoříte sami svým hraním.

Dying Light si nesmí nechat utéct milovníci otevřených herních světů a samozřejmě do hráči zapálení pro zombie apokalypsy. Na své si však přijdou i ti, kteří mají rádi adrenalin a fandí hrám Far Cry, Mirror's Edge či Assassin's Creed. Všem vám ale doporučuji hraní hry odložit na dobu, kdy ji autoři z Techlandu dostatečně vyladí.

Dying Light – hra, ve které utíkáte skutečně o život!
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama