Genesis GX75: opravdová herní myš pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Genesis GX75: opravdová herní myš pod tisíc korun

Genesis GX75: opravdová herní myš pod tisíc korun | Kapitola 7

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

6. 10. 2016 03:00 40

Seznam kapitol

1. Genesis GX75 2. Balení 3. Design a provedení 4. Tlačítka, ergonomie a gripy
5. Software 6. Senzor a testování 7. Závěr

Není problém pořídit kvalitní myš na hry za několik tisíc. Pokud ale chcete top senzor, kvalitní provedení, ergonomický úchop nebo dokonce i RGB LED do tisícovky, tak máte problém. Nebo snad ne? Genesis GX75 se špičkovým optickým senzorem PMW-3310 vyjde na 850 Kč. A to je pecka, jiní výrobci si u podobné myši řeknou o dvojnásobek.

Reklama

Natec připravil pro zákazníka zajímavou nabídku. Genesis GX75 je myš, která na první pohled vypadá dobře, má pogumované povrchy a dokonce kovové části. A to ani nepočítám fakt dobře vypadající podsvícení. To ale není na herní myši to nejpodstatnější.

Senzor, který se dostal do GX75, je optický PMW-3310, což je velmi dobrá volba z pohledu náročnějšího hráče. Nemá ani akceleraci ani predikci, zvládá různé povrchy. Malá vzdálenost snímání povrchu a pružný kabel jsou v podstatě jen třešničkou na dort. Opravdová pecka je ale cena. Za 850 Kč dostáváte něco, za co si jiní výrobci řeknou o dvojnásobek!

Genesis GX75: opravdová herní myš pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

S nízkou cenou ale musím přijít i nějaký ten nedostatek. První věcí, kterou je nutno GX75 vyčíst, je nerovnoměrné rozložení hmotnosti, což vede k problémům při nadzvednutí. Je to pravděpodobně způsobeno právě kovovým designovým prvkem na konci myši. Stejně tak absence gumových gripů na stranách myši je minusem. Mezi věci, které nedávají úplně smysl, musím zařadit i fakt, že myš je tvarově symetrická, ale boční tlačítka jsou jen pro praváky - kompromis v kompromisu. Cena se také nejspíše projevila na kvalitě softwaru, který svým vzhledem ani možnostmi nevyvolává důvěru uživatele. Aspoň v něm jde vypnout akcelerace, kterou výrobce v základu zapíná, což je také trestuhodné.

Genesis GX75: opravdová herní myš pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Několik nedostatků ale nic nemění na faktu, že GX75 má vynikající poměr cena/výkon, alespoň co se týče herních myší se slušným senzorem. Pokud jste tedy omezeni částkou, kterou do myši chcete investovat, tak Genesis GX75 může být velmi lákavou nabídkou.

Genesis GX75: opravdová herní myš pod tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama