Gigabyte G1.Assassin – špičková deska určená pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Gigabyte G1.Assassin – špičková deska určená pro hráče

Gigabyte G1.Assassin – špičková deska určená pro hráče | Kapitola 2

Z. Obermaier

Z. Obermaier

21. 4. 2011 03:00 14

Seznam kapitol

1. Konkurence pro Asus ROG 2. Testovací sestava 3. Představení 4. Vlastnosti 5. Specifikace a software 6. Bližší pohled 7. Detaily desky, čipy
8. Napájení desky 9. BIOS 10. Přetaktování 11. Měření aplikačního výkonu a spotřeba 12. Zvukový kodek a síťový čip E2100 Killer 13. Hodnocení

Základní desky mířené přímo na hráče se těší velké oblibě. Líbivý vizuál, spousta „zbytečností“ a agresivní barevná schémata jsou ve světě zkrátka v kurzu. Ukousnout z tohoto lukrativního trhu si chce i jednička na trhu s deskami – Gigabyte, který tento segment opomíjel. Jak se mu deska z nejvyšší herní řady „G1“ povedla?

Reklama

Pro dnešní test jsem použil podobnou sestavu komponent jako už několikrát. Testovací sestava se skládá ze základní desky Gigabyte G1.Assassin. Paměti posloužily 3× (6×) 2GB Kingston (Corsair) DDR3 2000MHz CL8. Dále jsem samozřejmě použil procesor Core i7-980X a Core i7-920. Úložiště je sestaveno z disku WD Raptor 150 GB nebo PCI-E SSD OCZ, zdroj jsem použil Corsair HX1000 - 1000W. Ovladače jsou nejnovější dostupné verze.

Gigabyte G1.Assassin – špičková deska určená pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Testovali jsme v následujících aplikacích a benchmarcích: SuperPi, 3Dmark Vantage, PCMark Vantage, Fritz Chess, Cinebench R10 + R11, wPrime, Pov-Ray, WinRAR, H.264, Everest, Excel, DOSBox, Photoshop CS3, Multitasking, 3DS Max, 7-Zip. Všechny tyto aplikace byly testovány pod Windows 7 Ultimate 64bit. Metodika je detailně popsána v tomto článku, neváhejte a podívejte se do něj. V tuto chvíli jde už o hodně starou metodiku, jež jsem už dlouho neupdatoval, jelikož CPU už většinou netestuji. Už brzy se ale můžete těšit na zcela novou, jež představíme s testem AMD Bulldozer.

Nastavení

Gigabyte G1.Assassin – špičková deska určená pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny testy byly prováděny s nastavením procesoru na základní frekvenci 3,2 GHz (srovnání parametrů s dřívějšími testy pro adekvátní srovnání), paměti DDR3 poté běžely na frekvenci 1333 MHz při časování 21-7-7-7-1T. Frekvence systémové sběrnice QPI byla 6,4 GHz. Všechny testy proběhly na zcela nové a čisté instalaci systému Windows včetně všech aktualizací.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama