Goldmax Racer — Sandy Bridge a HD 6970 v 15,6" balení
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Goldmax Racer — Sandy Bridge a HD 6970 v 15,6" balení

Goldmax Racer — Sandy Bridge a HD 6970 v 15,6" balení | Kapitola 15

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

1. 4. 2011 08:00 17

Seznam kapitol

1. Goldmax Racer — hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy a výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru 7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty — standardní
9. ArmA II, Bad Company 2, Black Ops, Crysis 10. F1 2010, Far Cry 2, GTA: EFLC, Just Cause 2 11. Mafia 2, Serious Sam HD, S.T.A.L..K.E.R 12. Conviction, TDU 2, W40k: DoW II, WiC 13. Testy pevného disku 14. Test výdrže akumulátoru 15. Vyhodnocení a závěr

Notebook Goldmax Racer se asi zalíbí nejednomu hernímu nadšenci. Jde totiž o nejvýkonnější 15,6" notebook na světě. Ostatně za vše hovoří samotné specifikace: mobilní čtyřjádrový procesor Intel Sandy Bridge, 8 GB RAM a zejména AMD Mobility Radeon HD 6970. To nezní vůbec špatně, ještě ke všemu v takto malém těle.

Reklama
Goldmax Racer — Sandy Bridge a HD 6970 v 15,6" balení
i Zdroj: PCTuning.cz

Goldmax Racer je herní notebook, o kterém dost možná sní každý pravověrný hráč počítačových her, málokterý si jej však může dovolit. Pokud už ale téměř padesát tisíc s daní na mnou testovanou konfiguraci máte, dostanete velmi výkonnou herní mašinu, která si bez problémů poradí s jakoukoliv počítačovou hrou dnešní doby. Stejně tak vás usadí výkon procesoru. Že čtyřjádrový mobilní mozek architektury Intel Sandy Bridge strčí do kapsy i desktopový čip Core i7 940, je opravdu drsné. Výčet pozitiv pak může pokračovat třeba množstvím konektorů, mezi kterými nechybí ani USB 3.0 či příslušenstvím, ve kterém najdete praktickou brašnu a myš. Na závěr si nechávám to nejlepší, čímž je fakt, že popisovaný notebook není sedmikilovým 18,4" monstrem, nýbrž včetně zdroje čtyřkilovým a stále ještě přenosným strojem.

Bohužel ne všechno je tak růžové jako předchozí odstavec. Už v něm jsem prozradil, že každá legrace něco stojí. To něco je v případě Raceru 48 tisíc korun s DPH (základní konfiguraci s dvoujádrovým Core i7 2520M, 4 GB RAM, HD 5870, 250GB HDD a bez OS pak pořídíte za 35 tisíc s daní). To na druhou stranu není nesmyslně přemrštěná cena a plně odpovídá výkonu. Co rozhodně nepotěší, je v zátěži hlučné chlazení a nízká výdrž na akumulátor (obojí je daní za výkon). Výdrž sice teoreticky lze zlepšit volbou grafické karty Nvidia GeForce cca o hodinu, výkonnostně srovnatelné verze s testovaným AMD Mobility Radeonem HD 6970 (mezi GTX 480M a 485M) jsou však podstatně dražší. Pokud vás napadá ještě problematický čipset se SATA porty, mohu vás uklidnit. Jak už jsem psal v první kapitole, notebook bude dostupný až za pár týdnů  a na trh se dostanou výhradně opravené verze.

Jaké je tedy naše doporučení? Pokud máte finanční možnosti a toužíte po velmi výkonném, ale zároveň také mobilním herním notebooku, není asi co řešit. Výkon testované konfigurace je jedním slovem vynikající a na notebooku si zahrajete jakoukoliv nejnovější hru. Počítejte ale s nízkou výdrží na akumulátor a vyšší hlučností v zátěži, což jsou daně za výkonný hardware. Ty ale rozhodně nebrání tomu, aby si notebook odnesl zasloužené ocenění.

Goldmax Racer — Sandy Bridge a HD 6970 v 15,6" balení
i Zdroj: PCTuning.cz


PCTuning Gold Award, březen 2011
Goldmax Racer
"nejvýkonnější 15,6" herní notebook na trhu"

Poděkování

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval společnosti Goldmax Laptoos, která do testu notebook zapůjčila a těšíme se na další spolupráci.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama