HAL 3000 Alien Quad SLI - herní sestava za sto tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek HAL 3000 Alien Quad SLI - herní sestava za sto tisíc korun

HAL 3000 Alien Quad SLI - herní sestava za sto tisíc korun | Kapitola 7

Z. Obermaier

Z. Obermaier

14. 6. 2012 01:00 51

Seznam kapitol

1. Prototyp herní bestie 2. Osazené komponenty 3. Pohled na exteriér 4. Venkovní detaily 5. Pohled dovnitř
6. Pohled do systému a BIOSu 7. Cena a rozpis použitých komponent 8. Testy výkonu 9. Teploty, hlučnost a spotřeba 10. Závěr

Hotové sestavy testujeme pouze, pokud jsou opravdu výjimečné - komponenty nebo zpracováním. Dnes testovaný počítač splňuje obě podmínky, je excelentně zpracován a nabízí ultimátní výkon. Uvnitř najdeme Core i7-3930K s dvojicí duálních GeForce GTX 690. Nechybí SSD disk nebo 16GB paměti. Cena je ale samozřejmě vysoká.

Reklama
HAL 3000 Alien Quad SLI - herní sestava za sto tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatím jsem si řekli ceny pouze samostatně u konkrétních komponent, nyní si vše sečteme a podíváme se na cenu jako celek. Použil jsem ceník společnosti CZC s přehledným nakupováním a prohlížením "košíku". Všechny komponenty by se daly jistě sehnat v různých obchodech levněji což nepopírám, pokud byste si dali práci, dalo by se zde určitě ušetřit i něco kolem deseti tisíc na celé sestavě, možná i víc. Třeba jen na dvou GeForce GTX 690 by se dají ušetřit i 3000 Kč, pokud byste si je koupili jinde. To platí i pro další komponenty, naše cena je tedy spíše orientační.

HAL 3000 Alien Quad SLI - herní sestava za sto tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak vidíte sami, cena s DPH se vyšplhala na téměř kulatých sto tisíc korun. K ceně kompletní sestavy je nutné započíst složení, zahoření, otestování, budoucí servis, software a další náklady. Na druhou stranu ale velkovýrobci nekupují komponenty za ceny z obrázku nahoře ale výrazně levněji. Suma sumárum, pokud sečteme všechna pro a proti, myslím si, že pokud by se tento počítač dostal do nabídky, mohl by být za pěkných 99 900 Kč s DPH bez potíží, maximálně tak 109 900 Kč i se slušnou marží. Zdali se tak stane nebo nikoliv zatím nevíme.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama