Hitman: Intro Pack – tajný agent se vrací. Po kouscích...
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Hitman: Intro Pack – tajný agent se vrací. Po kouscích...

Hitman: Intro Pack – tajný agent se vrací. Po kouscích...

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

21. 3. 2016 03:00 10

Seznam kapitol

1. Nájemný zabiják je na kousky 2. Všude samé VIP 3. Do Hitmana se nestřílí 4. Nebezpečné novinky 5. Pozlátko kam se podíváš 6. Hrát, nebo nehrát?

Výborná stealth akční hra Hitman: Absolution z roku 2012 se dočkala svého pokračování. To je lehce kontroverzní tím, že bude vycházet rozsekané na krátké epizody. První díl si pod názvem Hitman: Intro Pack nyní můžete pořídit v obchodech. Pokud stále nevíte, zdali vám to stojí za to, pokračujte ve čtení.

Reklama

Znovuoživení značky Hitman se vcelku povedlo. Titul z roku 2012 s názvem Hitman: Absolution byl velmi zábavný i technicky zdařilý, nicméně pamětníci z něj nebyli zrovna moc nadšení. Problém byl, že lokace v této hře byly velmi sevřené a navíc jste je mohli pokořit jen jedním jediným způsobem. Pokud jste se náhodou odchýlili od předem vytyčené cesty, došlo k nepříjemnostem a samozřejmě i ke klasickému nápisu „game over“.

Vzhledem k početným stížnostem ohledně lineárnosti hry se ve vývojářském studiu Io Interactive tentokrát rozhodli ctít odkaz dávno minulých her a především potom vysoce hodnoceného Hitman: Blood Money a namísto lineární střílečky nám přinést rozsáhlé pískoviště, v němž si budeme moci dělat, co chceme.

Vcelku dobré rozhodnutí bohužel přišlo v trošku kontroverzním balení. Tvůrci z Io Interactive s vydavatelským domem Square Enix v zádech se rozhodli přistoupit na nový trend vydávání her v epizodickém formátu. Nyní tedy vyšel tzv. Hitman: Intro Pack, který obsahuje trošku rozsáhlejší tutoriál a první dvě mise. Další mise budou vycházet postupně, přičemž k vydání celé hry dojde někdy na konci roku 2016.

V současné době je naplánováno celkem sedm epizod (včetně prvních dvou misí). Ty nás zavedou do Francie (Paříže), Itálie, Maroka, Thajska, USA a Japonska.

Hitman: Intro Pack – tajný agent se vrací. Po kouscích...
i Zdroj: PCTuning.cz

Hitman: Intro Pack vás vyjde na 12,99 eur (asi 350 korun). Pokud vás úvodní mise zaujme, můžete se rozhodnout pro dokoupení plné verze za cenu 39,99 eur (asi 1100 korun). Plnou verzi si však můžete koupit rovnou a to pod názvem „The Full Experience“ za 49,99 eur (cca 1350 korun).

Opatrnější hráči ovšem mohou využít ještě jednu nabídku. Tou je nákup samostatně stojících misí, které byly oceněny na 9,99 eur (cca 270 korun) za kus.

Ačkoliv z pohledu hráče mi epizodické vydávání her zrovna moc nelíbí, z pohledu vývojářů a vydavatelského domu ho chápu. Jedná se o jakýsi lepší předběžný přístup do hry a tudíž i o vcelku bezpečnou investici. Plus navíc se jistě najde spousta hráčů, kteří si namísto celého balíku budou kupovat zvlášť každou epizodu, čímž se Square Enix dopracuje potenciálně většího výdělku.

Otázkou této recenze bude, zdali se vyplatí investice do celé hry, nebo zdali byste při nakupování měli být spíše obezřetní.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama