Honor Band 5i – test odlehčené verze náramku Honor
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Honor Band 5i – test odlehčené verze náramku Honor

Honor Band 5i – test odlehčené verze náramku Honor | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

5. 8. 2020 03:00

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing & Parametry 3. Funkce náramku 4. Zkouška v praxi 5. Závěr

Koncem loňského roku Huawei uvedl chytrý náramek Honor Band 5, v květnu se na prodejnách objevil za poloviční cenu model Sports. 5i se svými parametry zapadá přesně mezi tyto dva modely. Kdy má ale smysl kupovat ještě levnější okleštěnou verzi už tak levného náramku? Na jeho klady i zápory se podíváme v dnešním článku.

Reklama

Honor Band 5i není vyloženě špatný náramek, ale je tady spousta důvodů, proč se Čechům nevyplatí do něj investovat. Jednak nechcete řešit záruku někde v tramtárii, když si pohodlně můžete koupit obdobnou technologii od českého prodejce, jednak i plnohodnotný Honor Band 5 je prostě po technologické stránce lepší a přitom cenově přijatelný. Oproti plné pětce má ale model 5i zásadní pozitivum.

Tím mám na mysli nabíjecí USB konektor ukrytý přímo v náramku a absenci fyzické kolébky, kterou lze velmi jednoduše ztratit a ještě mnohem snáz zapomenout doma, když vyrážíte na cesty. Shánět kolébku někde na dovolené nemá smysl, a když máte hodinky na ruce, máte prostě jistotu, že je máte možnost vždy napumpovat energií. Osobně absolutně nechápu, že výrobci od této varianty, která může způsobit spoustu problémů, dávno neupustili.

Je ovšem otázka, zda tento klad dokáže vyvážit spoustu nevýhod oproti „ostré pětce“. Slabší baterie, ruku v ruce s tím rozežranější TFT displej, který je mnohem hůře čitelný než úspornější OLED a absence zásadní sportovní funkce – počítání uplavaných bazénů.

Honor Band 5i – test odlehčené verze náramku Honor
i Zdroj: PCTuning.cz

Náramek není dostupný na českém trhu, lze jej však sehnat u zahraničních prodejců. Zakoupit jej můžete z eshopu Toptom, který nám testovací kousek zaslal, v akci za 23,99 dolarů. Vejde se tedy do limitu 22 Euro pro osvobození od DPH a CLA při objednávce zboží mimo EU. Dle aktuálního kurzu hodinky ze zahraničí seženete za cenu lehce převyšující 530 Kč. K dispozici jsou na tomto odkazu. Mimo akci se však náramek pohybuje za cenu kolem 35 dolarů, což už je na doporučení k nákupu trochu moc. Následné poplatky by cenu náramku zvedly nad nákupní cenu lepší verze.

Model Honor 5 totiž seženete v akci za pouhých 900 Kč včetně DPH, nabídne vám kvalitnější displej, plnohodnotnou záruku v ČR a stejně kvalitní funkce jako recenzovaný kus. Pokud tedy uvažujete o koupi verze 5i, pak jedině během flash sale za cenu, na kterou se nevztahuje CLO ani DPH.

Pokud tolik sportu nefandíte, preferujete spíše nízkou cenu a chcete získat většinu funkcí Honoru 5, je pro vás tento náramek za akční cenu vhodnou volbou. Z mé zkušenosti záruku na náramky není třeba řešit, jediné, co na nich odchází, jsou řemínky a poutka, kterých jsou plné obchody. Navíc má model 5i kvalitnější displej a více funkcí než totální low end Honor 5 Sports, který se zde prodává za stejné peníze, za které momentálně dostanete 5i v zahraničí.

Honor Band 5i
KLADY
Honor Band 5i – test odlehčené verze náramku Honor
i Zdroj: PCTuning.cz
Honor Band 5i – test odlehčené verze náramku Honor
i Zdroj: PCTuning.cz
ZÁPORY
Velmi příznivá akční cena na Gearbestu Displej TFT Displej – horší viditelnost na slunci
Většina vlastností dvakrát dražšího Honor 5 Absence sportovního režimu plavání
přímé nabíjení z USB portu (bez kolébky)  Slabší výdrž baterie
Funkce TruSleep 3.5 Nedostupné v ČR
Kvalitní náměr tepu i kroků  
Měření saturace kyslíku v krvi  
Nepřetržité měření tepové frekvence  
Detailní statistiky údajů v aplikaci  

★★★★★★★★★★

Orientační cena včetně DPH: 530 Kč
Za poskytnutí náramku do testu děkujeme obchodu Tomtop.
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama