HyperX Cloud Flight S – skvělý zvuk a svoboda bezdrátu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek HyperX Cloud Flight S – skvělý zvuk a svoboda bezdrátu

HyperX Cloud Flight S – skvělý zvuk a svoboda bezdrátu

Jan Preclík

Jan Preclík

4. 3. 2020 03:00 9

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Konstrukce sluchátek 4. Ovládací prvky
5. Testování v praxi 6. Software 7. Herní testy a výdrž 8. Závěr

Na veletrhu CES začátkem roku Kingston prezentoval nástupce bezdrátového herního headsetu Cloud Flight. Nová verze sluchátek slibuje mnohem větší výdrž a ještě lepší zvukový zážitek. Vychytal Kingston veškeré nedostatky a vytvořil krále mezi herními sluchátky, nebo převlékl starý model do nového kabátu?

Reklama

Když jsem se doslechl, že nám Kingston zaslal nová bezdrátová sluchátka své herní značky HyperX, nemohl jsem se dočkat, až je otestuji a hbitě jsem vyrazil do redakce. Ač jsem byl ve své recenzi prvních HyperX Cloud Alpha S lehce kritický ohledně zvukového podání, zejména co se hlasitosti a basů týká, pořád pro mne představovaly favorita mezi herními headsety.

Výše zmíněná kabelová sluchátka jsem si oblíbil díky dílenskému zpracování, parádní kabeláži a bohaté výbavě. Oblíbil jsem si je proti jiným testovaným modelům různých výrobců hlavně díky šikovnému rozdělení do dvou zvukových periferií, z nichž jedna slouží k reprodukci zvuku, druhá k voice chatu a lze mezi nimi během hraní upravovat poměr dle potřeby. Od té doby, co tuto funkci znám, jí využívám každou chvíli a postrádám u jiných modelů.

HyperX Cloud Flight S – skvělý zvuk a svoboda bezdrátu
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento recenzovaný model je až příliš čerstvým zbožím, které se v našich končinách zatím neprodává. Prvně byl představen v Las Vegas začátkem tohoto roku na veletrhu CES 2020, který probíhal od sedmého do desátého ledna. Jedná se o nástupce dva roky starého modelu Cloud Flight, který se, i přes své drobné nedostatky, stal oblíbenou periferií hráčů počítačových her.

Parametry

V nitru sluchátek reprodukují zvuk 50 milimetrové měniče s neodymovými magnety, což je v dnešní době klasika. Impedance sluchátek činí 32 ohmů a jsou schopna reprodukovat zvuk mezi 10 Hz až 22 kHz. Headset je schopný reprodukovat zvuk o hlasitosti 99,5 dB při harmonickém zkreslení menším než 1 %.

Sám o sobě váží headset 310 gramů, s připojeným mikrofonem ztěžkne o 10 gramů, což vaší krční páteři nijak neuškodí. Kapacitu baterie výrobce neudává, měla by však podle něj vystačit až na třicet hodin nepřetržitého poslechu hudby. Tuto hodnotu naměřil výrobce při padesátiprocentní hlasitosti.

HyperX Cloud Flight S – skvělý zvuk a svoboda bezdrátu
i Zdroj: PCTuning.cz

Sluchátka jsou vybavena virtuálním prostorovým zvukem 7.1, čili klasickou softwarovou úpravou zvuku, jak už to u herních headsetů bývá zvykem. Přenos zvuku z donglu do sluchátek probíhá na frekvenci 2,4 GHz s uváděným dosahem až dvacet metrů.

O kvalitní pokec se stará elektretový osmičkový, neboli bidirekcionální mikrofon. Dokáže zachytávat zvuk o frekvenci 50 Hz až 18 kHz a jeho citlivost činí -40,5 dB. Kingston ve svých propagačních materiálech slibuje křišťálově čistý zvuk a ohání se dvěma certifikáty chatovacích služeb. Nejen jeho praktické využití omrkneme v následující kapitole.

To by snad k úvodu stačilo. Pojďme se podívat, kam až Kingston posunul bezdrátové řešení reprodukce zvuku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama