HyperX Cloud Flight S – skvělý zvuk a svoboda bezdrátu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek HyperX Cloud Flight S – skvělý zvuk a svoboda bezdrátu

HyperX Cloud Flight S – skvělý zvuk a svoboda bezdrátu | Kapitola 5

Jan Preclík

Jan Preclík

4. 3. 2020 03:00 9

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Konstrukce sluchátek 4. Ovládací prvky
5. Testování v praxi 6. Software 7. Herní testy a výdrž 8. Závěr

Na veletrhu CES začátkem roku Kingston prezentoval nástupce bezdrátového herního headsetu Cloud Flight. Nová verze sluchátek slibuje mnohem větší výdrž a ještě lepší zvukový zážitek. Vychytal Kingston veškeré nedostatky a vytvořil krále mezi herními sluchátky, nebo převlékl starý model do nového kabátu?

Reklama

První, co mě, konzumenta hudebních hitů z konce minulého a začátku současného milénia zajímalo, byla samozřejmě muzika. A to zejména kvůli mým výhradám k nedávno recenzovaným kabelovým cloudům, kde jak hlasitost, tak ani podání basů nebylo na takové úrovni, jakou bych si představoval. V tomto ohledu mne současný model Cloud Flight S velmi příjemně překvapil. Hlasitost je o něco vyšší než u zmíněného modelu a v nejvyšší možné úrovni absolutně dostatečná.

HyperX Cloud Flight S – skvělý zvuk a svoboda bezdrátu
i Zdroj: PCTuning.cz

Podání basů je ideální. Basy jsou skutečně, ve srovnání s Alpha S, mnohem výraznější, o plochosti se absolutně nedá mluvit. Do ušních bubínků sluchátka tlučou tak akorát. Když pak slyšíte hloubky, středy i výšky dohromady, vše je perfektně vyladěné a naprosto skvěle do sebe zapadá. At už jsem poslouchal skladby krále popu, zběsilé System of a Down, ódu na Rockyho IV od Europe, mužatku z kapely Eurythmics, nebo theme skladbu doprovázející Avengers, mezi fanoušky Marvelu známou jako hymnu planety Země, reprodukci všech hudebních stylů jsem si naplno užíval. Takhle fantasticky odladěný herní headset, kde ničeho není až příliš, a naopak všeho ve všech hladinách je tak akorát, jsem snad na hlavě ještě neměl. O větší důraz basů se stará režim 7.1, což je u hudby poznat okamžitě. Daní za výraznější a čisté basy jsou ale výšky, které v tomhle režimu poměrně dost ztrácí na čistotě a skladba pak zní, jako byste ji poslouchali přes telefonní sluchátko.

U předchozího modelu Cloud Flight (foto níže) si často hráči stěžovali na šum na pozadí, který se objevil hned při zapnutí sluchátek. U jeho nástupce se není čeho bát. V Kingstonu si evidentně poradili i s tímto neduhem a dokud nezapnete prostorového prznitele zvuku, případně funkci side tone, žádný rušivý element se neobjeví.

HyperX Cloud Flight S – skvělý zvuk a svoboda bezdrátu
i Zdroj: PCTuning.cz

Na co naprosto nedám dopustit, je absolutní svoboda, kterou přináší bezdrátový přenos zvuku. Není nad to, když během čekání v lobby PUBG dostanete chuť na něco dobrého (nebo třeba na panáka) a odskočíte si na něčem smlsnout do lednice (nebo na bar), případně si potřebujete odskočit a máte stále přehled o tom, zda jste stále v lobby nebo už vám v uších burácí motory letadla (skvělý trénink prostaty, doporučuji). Ta pohoda, kdy nemusíte sundávat headset z hlavy, když se potřebujete vzdálit od mašiny, je prostě k nezaplacení.

Dosah bezdrátu jsem testoval jak v panelákovém bytě, tak v kancelářích. V bytě jsem nezaregistroval žádné výpadky signálu. Signál sluchátek si hravě poradil i s nosnou zdí. Když jsem mu do cesty ještě navíc postavil balkónové dveře, to už bohužel neustál a začal vypadávat. V kancelářích sluchátka bez problémů fungovala přes dvě místnosti, přičemž tou první je obrovská serverovna se spoustou mašin, které by mohly signál rušit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama