Klávesnice ASUS ROG Strix Scope RX: Spojení optiky a mechaniky
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Klávesnice ASUS ROG Strix Scope RX: Spojení optiky a mechaniky

Klávesnice ASUS ROG Strix Scope RX: Spojení optiky a mechaniky | Kapitola 7

Michal Maňák

Michal Maňák

9. 12. 2022 12:00 17

Seznam kapitol

1. Balení, design 2. Layout 3. Klávesy 4. Spínače
5. Podsvícení 6. Software 7. Závěr

Doteď jsem si vystačil s klávesnicemi za pár stovek. Se svou grafomanií píšu relativně často, hraju taky, ale vždycky jsem měl pocit, že zrovna klávesnice je kus hardwaru, na kterém se dá ušetřit. Profíky od e-sportů jsem považoval za snoby, co se snaží z pár tlačítek dělat vědu a za mé těžce vydřené peníze získám tu populární logo, tu podsvícení, ale vždycky se bude jednat jen o pozlátko. Zpětně si musím drbat hlavu za svou přezíravost a naivitu. ASUS ROG Strix Scope RX mě vyvedl z omylu a jsem tuze rád, že díky němu už v komunitě nebudu vypadat jako barbar, který by si vystačil i s odpornou béžovou klávesnicí z 90. let.

Reklama

ASUS ROG Strix Scope RX je důkaz proti škudlení na klávesnicích

Přiznávám, že ASUS Strix Scope RX je druhá herní klávesnice, která se mi dostala do rukou. Nevyhrazuji si právo na objektivní hodnocení, ale těch pár nešvarů, které jsem na klávesnici našel, dokážu zařadit mezi subjektivní preference a ne obecně platné prohřešky proti ergonomii.

Klávesnice ASUS ROG Strix Scope RX: Spojení optiky a mechaniky
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvítal bych, kdyby byl chod kláves tišší, jejich popisky by mohly preferovat čitelnost a konzistenci před designem, ale tato zaškobrtnutí nahrazuje hromada benefitů. Na prvním místě musím pochválit skvělou zpětnou vazbu spínačů, reprezentovanou jistým a rychlým stiskem, dále mechanickou odolnost klávesnice, uspořádání ctící preference hráčů nadšených více i méně, USB port vyvedený přímo pod ruce, ale i grip, s jakým Strix Scope drží na stole.

Věřím, že existují klávesnice lepší, možná profi hráči si na svůj soutěžní žánr budou chtít vybrat něco jiného, ale se svým casual přístupem jsem ve Scope RX našel důkaz, že herní hardware nedělá jen podsvícení a cool krabice.

ASUS ROG Strix Scope RX

Verdikt

Klávesnice, nad kterou někdo přemýšlel. Nepokouší se hrát na design, extravagantní vychytávky, které akorát překáží. Místo toho vyniká přesným feedbackem od kláves, tradičním layoutem a přizpůsobitelným podsvícením i funkcí kláves. Vše dohromady tvoří funkční celek, ideální pro rozložení použití ze 70 % ve hrách a 30 % na práci.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Přesný a rychlý stisk kláves
Mechanické provedení
Odolnost i proti vlhku
USB vyvedená na klávesnici
Klasický layout
Na noční provoz přeci jen trochu hlučná
Popisky kláves v některých případech
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama