Komentář: Jak nám extrémisti berou hračky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Komentář: Jak nám extrémisti berou hračky

Komentář: Jak nám extrémisti berou hračky | Kapitola 6

Michal Rybka

Michal Rybka

23. 1. 2015 03:00 65

Seznam kapitol

1. Jak nám extrémisti berou hračky 2. Konflikt civilizace posouvá i zabíjí 3. Extrémistu zpacifikujete když... 4. Lidé jsou hodní, za vše můžou zlé technologie 5. Sluníčkový svět coby univerzální řešení 6. Abyste byli v bezpečí...

Jednou z nejúžasnějších věcí, kterou jsme na CES 2015 mohli vidět, byly drony. Pokud se vám líbí, tak si je rychle kupte: Je jen otázkou času, než nám je zakážou. Bude to stejné jako u laserů či vlastního pití na palubách letadel. Vždy se najdou šílenci a extrémisti, kteří výdobytky vědy zneužijí a přimějí naše politiky k tomu, aby to všechno radši zakázali.

Reklama

Myšlenkový koncept paternalismu je děsivý. V podstatě vyslovuje nedůvěru všem zodpovědným občanům kvůli několika nezodpovědným. Bere z rukou většiny technologie jenom proto, že by je menšina mohla zneužít. Dělá z celé populace nezodpovědné děti a snaží se být chytřejší než oni. Je to jistá forma totality, jenom skrytější. Jenomže problém je v tom, že skuteční extrémisté si z takové kontroly nic nedělají.

Západ se snaží odzbrojovat své občany jako o život ve víře, že když budou mít jenom plastové nože a vidličky, nic nikomu nehrozí. Stačí zakázat zbraně, ostré nástroje, chemikálie, hračky typu Junyj Chimik, tyčovité objekty, jedovaté chemikálie, vysoké napětí, bojová umění, lasery, praky, drony, Tor, torrenty, hackerské nástoje – a bude tu ráj na zemi.

Komentář: Jak nám extrémisti berou hračky
i Zdroj: PCTuning.cz

Jenomže jak ukázala kauza Charlie Hebdo a Breivikův případ, nic takového se nestane. Skuteční teroristé si nakonec zbraně najdou. Je marné a nesmyslné obviňovat a podezřívat obecnou populaci a čistě preventivně zakazovat vše, co by se dalo v nějakém fantastickém scénáři zneužít. Ta správná cesta je naopak nemilosrdně stíhat ty, kteří se k teroru odhodlají a teroru se dopustí. Jak je vůbec možné zakazovat preventivně všem občanům jejich hračky a zároveň dovolovat návrat extrémistům, kteří se rozhodli vycestovat, aby mohli bojovat za extrémistická hnutí v cizině? Proč je možné zakázat všem plošně vlastnictví zbraní, ale není možné adresně vzít občanství těm, kteří svoji zemi prokazatelně zradili a nedovolit jim návrat do země, která se o ně starala?!

Je vrcholem hlouposti dívat se na teroristy jako na děti, které zlobí a zaslouží si pochopení a laskavou převýchovu. A je stejně hloupé dívat se na většinovou populaci jako na děti, které by zlobit mohly a proto jim je zapotřebí preventivně odebrat nůžky a další „ostré předměty“. Tahle příšerná ideologie, která preventivně trestá většinu za možné zločiny menšiny, nedává naprosto žádný smysl.

Jsem dospělý. Chci mít možnost koupit si drony, chemikálie, lasery anebo zbraně. A nemám problém s tím, že mě policista zastřelí, když tímhle vybavením budu ohrožovat druhé. Nejsem dítě, nechci paternalismus, nechci pre-crime jako z Minority Report, chci svobodu!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama