Lenovo IdeaPad S10-3t — netbook s dotykovým displejem
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Lenovo IdeaPad S10-3t — netbook s dotykovým displejem

Lenovo IdeaPad S10-3t — netbook s dotykovým displejem | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

18. 3. 2010 02:00 18

Seznam kapitol

1. Lenovo IdeaPad S10-3t — hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže akumulátoru 11. Vyhodnocení a závěr

Plánujete si koupit netbook a patříte k fandům dotykového ovládání? Donedávna měl jediný takový model Gigabyte. Doba však pokročila a netbook s technologií touchscreen se rozhodla uvést také společnost Lenovo. A nutno dodat, že dotykový panel není rozhodně jedinou předností této novinky, založené na druhé generaci procesoru Atom.

Reklama

Lenovo IdeaPad S10-3t

Ještě než vše shrnu, se jako obvykle pojďme podívat na vše, co se Lenovu u IdeaPadu S10-3t povedlo a co ne. Na prvním místě je u tohoto malého tabletu samozřejmě dotykový displej, který se mi moc líbil. Dotykové ovládání má své kouzlo a je praktické. Škoda však, že displej má rozlišení jen 1024 × 600 px a také stylus si musejí případní zájemci dokoupit samostatně. Bezesporu se mi však líbila celkem vysoká výdrž na akumulátor (sedm hodin je pořád nadstandard), slušné dílenské zpracování, integrovaný TV Tuner a čtečka SIM karet a samozřejmě také cena. Třináct tisíc za netbook s dotykovým displejem je zkrátka super.

Lenovo IdeaPad S10-3t — netbook s dotykovým displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Z nevýhod musím v první řadě zmínit špatně řešené chlazení. Šasi topí a větrák je hlučný i v klidu, což by se v této kategorii rozhodně stávat nemělo. Také konektorů by mohl být více, dva USB porty a analogový výstup na monitor vážně nestačí. Špatný výkon procesoru Atom (ve druhé generaci) se dal tak nějak čekat a šokem pro mne byl zoufalý výkon integrovaného grafického čipu, který neumí vůbec nic.

Shrnutí

Lenovo se rozhodlo udělat malý netbook s dotykovým displejem, který se u nás dostal do pozice spolehlivě nejlevnějšího Tablet PC. Při ceně pouhých třinácti tisíc včetně daně je tak IdeaPad S10-3t plný kompromisů. Na jednu stranu funguje dotykový displej skvěle a potěší vás také obrovská výdrž na akumulátor či překvapivě dobré dílenské zpracování. Na druhou stranu má však displej rozlišení jen 1024 × 600 px, výkon celého počítače stačí jen na základní kancelářskou práci, s 3D vůbec nepočítejte a hlavně je tu opravdu nepovedené chlazení.

Zkrátka a dobře je to o prioritách. Pokud máte v dotykovém ovládání opravdu zálibu a odpustíte Lenovu jeho pár much, rozhodně budete spokojeni. Pokud ale dotykové ovládání mít nemusíte a je to pro vás jen třešnička na dortu, dá se za třináct tisíc koupit třeba 13" Lenovo IdeaPad U350, které má displej s rozlišením 1366 × 768 px a zejména procesor Core 2 Duo SU4100, se kterým bude notebook pod Windows 7 výrazně živější než s Atomem druhé generace.

Lenovo IdeaPad S10-3t

KladyZápory
+ dotykový displej- hlučné chlazení, topí přes šasi
+ vysoká výdrž na akumulátor- výkon CPU stačí jen na internet/office
+ dobré dílenské zpracování- nepoužitelný ve 3D
+ nízká cena- nízké rozlišení displeje
+ malé rozměry a hmotnost 

Orientační cena včetně DPH: 13 000 Kč

Poděkování

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval internetovému obchodu Alza.cz, který do testu notebook zapůjčil.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama