Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus

Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus

Jan Pánek

Jan Pánek

13

Seznam kapitol

1. Obsah balení a parametry 2. Design 3. Snímač, hraní v praxi 4. Software, akumulátor a závěr

Lehké herní myši jsou dnes běžné, ale co herní myši do velmi malých dlaní? Glorious Model D Minus je velmi malá bezdrátová myš, která potěší zejména hráče akčních her.

Reklama

Glorious Model D Minus se řadí mezi herní myši střední třídy. Tedy už má kvalitní snímač, lehké tělo s pokročilými designovými prvky jako RGB podsvícení nebo perforaci, ale cenově se ještě neřadí mezi nejdražší myši na trhu. Jedná se tedy o dobrou střední cestu, pokud chcete lepší bezdrátovou myš, ale nechcete přeplácet na ty nejvyšší modely.

Obsah balení

Krabička není přeplněná příslušenstvím, ale je v ní to základní. Samozřejmostí je 2m kabel, který je odpojitelný. Do myši patří konektor USB-C a do počítače zase USB-A. Kabel má na povrchu jemnou tkaninu a působí velmi kvalitně, byť zrovna tento materiál bude náchylnější k zašpinění.

Myš s dodávaným příslušenstvím
i Zdroj: PCTuning.cz
Myš s dodávaným příslušenstvím

Přestože je USB-C běžně oboustranný konektor, v tomto konkrétním případě to neplatí. Po bocích se nacházejí dvě západky, které pomáhají s držením, a horní strana plastu okolo konektoru je vyšší než spodní. Vyplývají z toho tři poznatky: kabel drží v myši velmi pevně, nepoužijete jej k jinému účelu, a do produktů Glorious jej zapojíte jen jednostranně.

O více produktech Glorious zde píši záměrně, neboť vždy budete mít po ruce i dongle pro bezdrátové připojení myši. Nejčastějším použitím nejspíše bude to, že dongle budete mít položený na stole vedle myši. Když se myš vybije, kabel z donglu do ní strčíte a můžete pokračovat v práci nebo ve hraní. Samotný dongle se skládá z přijímače signálu a redukce z USB-C na USB-A, kabel má totiž zakoneční v podobě USB-C, ale dongle má klasický tvar a USB-A konektor, aby příliš nevyčníval třeba z notebooku.

V balení se dále nachází samolepka, návod a přídavné kluzné plochy. Náhradní stojí 7 amerických dolarů, tedy asi 160 Kč plus doprava.

Rozměry67 × 42 × 124 mm
Hmotnost67 g
PřipojeníWireless 2,4 GHz / USB-C kabel
Polling rate1000 Hz
Podsvíceníano, dva pásky
SenzorBAMF 19K Sensor
DPI100 až 19 000
Maximální rychlost400 IPS
Maximální zrychlení50 G
Kolečkobez setrvačníku, bez naklápění, mačkací
Počet tlačítek6 (programovatelná)
Další vlastnostivypínač, stáhnutelný software
Cena1700 Kč
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama