Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus

Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus | Kapitola 3

Jan Pánek

Jan Pánek

15

Seznam kapitol

1. Obsah balení a parametry 2. Design 3. Snímač, hraní v praxi 4. Software, akumulátor a závěr

Lehké herní myši jsou dnes běžné, ale co herní myši do velmi malých dlaní? Glorious Model D Minus je velmi malá bezdrátová myš, která potěší zejména hráče akčních her.

Reklama

Myš je vybavená snímačem BAMF 19K s technologií motion sync a s maximálním polling rate 1000 Hz. Glorious používá ještě vylepšený snímač BAMF 2.0 u dražších myší a na řádcích níže si popíšeme základní rozdíly, neboť jsem tuto myš porovnával i s výrazně dražší Glorious Model D 2 PRO 4K/8KHz.

Prvním poznatkem je, že obě verze snímače nemají zcela shodnou citlivost, u Glorious Model D Minus jsem pro dosažení stejné reálné citlivosti musel nastavovat mírně vyšší hodnoty DPI (asi o 5 %). Zásadním rozdílem je vyšší dotazovací frekvence u dražšího modelu, u něj dosahuje až 8000 Hz.

Snímač myši a trošku nešikovně schovaná dioda DPI
i Zdroj: PCTuning.cz
Snímač myši a trošku nešikovně schovaná dioda DPI

Jaké jsou rozdíly v praxi? Popravdě velmi minimální, Glorious Model D Minus dosahuje odhadem 90–95 % výkonu dražšího modelu, záleží na hrách a způsobu používání. Možná trochu paradoxně největší rozdíly nejsou v rychlých pohybech, ale v nejjemnějších korekcích. Může to být rozdílem mezi snímači i jinými dotazovacími frekvencemi, ale hlavním přínosem Glorious Model D 2 PRO 4K/8KHz je kontrola kurzoru/zaměřovače v jemných pohybech jako například při sprejování se zbraní a kompenzaci jejího zpětného rázu.

Pokud hledáte jakoukoli kompetitivní výhodu do online stříleček, doporučím si připlatit za Glorious Model D 2 PRO 4K/8KHz. Nicméně pro běžné hraní zcela dostačuje i Glorious Model D Minus a výrazně s ní uspoříte.

Myš se připojuje standardním USB-C konektorem, přibalený kabel drží v myši velmi dobře
i Zdroj: PCTuning.cz
Myš se připojuje standardním USB-C konektorem, přibalený kabel drží v myši velmi dobře

Snímač má rozsah DPI až do 19 000, nicméně je otázka, zdali jej někdo využije. Takto vysoká citlivost může mít výhody v latenci, ale musíte si nastavit dvě citlivosti a přepínat je při přechodu mezi hrou a operačním systémem. Ve hře si potom nastavíte extrémně nízký násobič. To jsem vyzkoušel a myš se chová velmi dobře, byť zřejmou výhodu tohoto přístupu jsem nezaznamenal.

To platí i pro funkci motion sync, která má zaručit ještě lepší synchronizaci při posílání informace o poloze myši s počítačem, ani u ní jsem nezaznamenal rozdíl. Nedokázal jsem určit, zdali je vypnutá nebo zapnutá.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama