Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus

Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus | Kapitola 4

Jan Pánek

Jan Pánek

13

Seznam kapitol

1. Obsah balení a parametry 2. Design 3. Snímač, hraní v praxi 4. Software, akumulátor a závěr

Lehké herní myši jsou dnes běžné, ale co herní myši do velmi malých dlaní? Glorious Model D Minus je velmi malá bezdrátová myš, která potěší zejména hráče akčních her.

Reklama

Glorious má jednoduchý a účelný software ke všem svým produktům. Najdete v něm myši i klávesnice, můžete skrze něj aktualizovat firmware těchto produktů. K dispozici jsou i další nastavení jako možnosti zapnutí aplikace při spuštění, což doporučuji ponechat, pokud používáte makra nebo jiné pokročilé funkce – bez softwaru nepoběží.

Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus
i Zdroj: PCTuning.cz
Malá hbitá myška s dlouhou výdrží. Test bezdrátové herní myši Glorious Model D Minus
i Zdroj: PCTuning.cz

U myši můžete nastavit až tři uživatelské profily, které můžete připínat třeba tlačítkem na myši. Každý může mít jinou citlivost, jiná makra nebo jinak přiřazená tlačítka k funkcím. Také si můžete tlačítko deaktivovat. Profily lze importovat i exportovat.

Možnosti nastavení charakteristiky snímače
i Zdroj: PCTuning.cz
Možnosti nastavení charakteristiky snímače

Celkově se softwarem nejsou žádné problémy, poklidně si funguje na pozadí a neruší. Ukazuje i stav akumulátoru, když máte bezdrátovou myš. V záložce s podsvícením RGB jej můžete měnit, nastavit úroveň jasu podsvícení podle přípojení drátem, nebo bezdrátově, ale také jej vypnout.

Nastavení RGB podsvícení
i Zdroj: PCTuning.cz
Nastavení RGB podsvícení

Výdrž na jedno nabití je velmi dobrá díky jednomu klíčovému detailu – myš se dokáže velmi efektivně uspat mimo používání a nespotřebovává téměř žádnou energii. Takto ji můžete nechat ležet třeba týdny a ona bude mít stále dost šťávy pro další práci. Samozřejmě při aktivním používání se vybíjí rychleji, ale zhruba pět herních večerů s občasným používáním přes den zvládne. 

Závěr

Glorious Model D Minus je velmi dobrou myší, kterou budou chtít zejména hráči akčních her s menší dlaní. Většina myší na trhu se zaměřuje na hráče se středně velkou dlaní a hráči s menší dlaní nebo kratšími prsty mají složitější výběr, namátkou mě napadá ještě malinká Asus ROG Keris II Ace, což je však drahý vlajkový model.

Glorious Gaming navíc nabízí možnost i pro leváky s malou dlaní v podobě Modelu O Minus, což už je velmi jedinečný produkt na trhu. Cílová skupina nemá moc jiných možností a na základě testu Modelu D s jiným tvarem, ale shodnými vnitřnosti mohu „na dálku“ doporučit i Model O Minus.

Jedná se o povedenou myš zejména pro hráče s menší dlaní
i Zdroj: PCTuning.cz
Jedná se o povedenou myš zejména pro hráče s menší dlaní

Myš má celkově dobrý herní výkon, pokročilý software s mnoha možnostmi nastavení a dobrou výdrž na jedno nabití. Cenově konkuruje dalším zavedeným výrobcům, nicméně největší výhodou je možnost zvolit zde testovanou verzi Minus s velmi malými rozměry. Glorious vyrábí i Model D, který má standardní velikost a bude lepší volbou pro střední až velké dlaně – v tom segmentu je však i větší konkurence.

Glorious Model D Minus je dobrou herní bezdrátovou myší střední třídy, která nabídne dobrý mix shopností, funkcí a ceny. Jejím zaměřením jsou hráči s menší rukou, kteří jinak nemají až tak velký výběr, ale pro hráče s větší dlaní existuje mírně větší Glorious Model D. Tyto modely by hráči měli zařadit na seznam při výběru nové herní myši.

Myš

Verdikt

Povedená bezdrátová myš vyniká kombinací malého a lehkého těla, funkcemi jako RGB, kvalitním snímačem a solidní ceny. Je určena předevním pro hráče akčních her s malými dlaněmi a kratšími prsty, kteří mají problém pohodlně udržet větší myši. Glorious zároveň nabízí i Model O pro leváky a Model D (bez minus v názvu) s větším tělem.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Dobrá výdrž na jedno nabití
Malá a lehká
Bezproblémový snímač
Příjemný software
Bezdrátové přípojení
Umístění diody signalizující DPI
Lesklá tlačítka s průměrnou hmatovou odezvou
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama