MotoGP 13 — kvalitní závody s nízkými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek MotoGP 13 — kvalitní závody s nízkými nároky

MotoGP 13 — kvalitní závody s nízkými nároky | Kapitola 10

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

9. 7. 2013 03:00 6

Seznam kapitol

1. Zbrusu nový herní engine 2. Nároky hry, testovací sestava, metodika 3. Výsledky GK na nejvyšší nastavení 4. Výsledky GK na nejvyšší nastavení vč. vyhlazování 5. Vliv procesoru na hru
6. Vliv nastavení na hru I 7. Vliv nastavení na hru II 8. Vliv nastavení na hru III 9. Galerie in game screenshotů 10. Závěr

Po odmlce se na monitory počítačů vrací licencovaná hra série MotoGP. Postavena je na zbrusu novém herním enginu, který kromě slušného fyzikálního modelu nabízí také pěknou grafiku. Kvalit nedávno vydaného Gridu 2 sice nedosahuje, přesto je ale nač koukat. Hardwarové nároky jsou rozumné, s průměrnou sestavou nebudete mít problém.

Reklama
MotoGP 13 — kvalitní závody s nízkými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Licencovaná hra série MotoGP se na monitory počítačů vrací po dlouhých pěti letech. Poměrně kvalitní hra, která potěší většinu fanoušků tohoto žánru, je postavena na zbrusu novém enginu. Ten nabízí solidní jízdní model a lehce nadprůměrné vizuální zpracování. Potěší detailnost a animace jezdů/motorek, zklame naopak méně detailní okolí tratí a slabší zpracování deště/mokra.

MotoGP 13 — kvalitní závody s nízkými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Hardwarové nároky má MotoGP 13 příjemné. Pokud patříte k méně náročným uživatelům a nevyžadujete vyhlazování hran, rozjedete hru i na poměrně slabých strojích. Ve Full HD rozlišení si totiž vystačíte třeba se staršími kartami nižší střední třídy typu nVidia GeForce GTX 550 Ti nebo AMD Radeon HD 5770/6770. Ani po zapnutí vyhlazování hran přitom nároky na výkon grafické karty nejsou nijak hrozné. Ve Full HD rozlišení postačí karty současné střední třídy jako GeForce GTX 660 či Radeon HD 7850. Obávat se nemusíte ani nároků na výkon procesoru, modely generace Intel Core 2 Duo nebo AMD Phenomy II jsou pro hru dostatečně výkonné.

MotoGP 13 — kvalitní závody s nízkými nároky
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud budete pro plynulé hraní muset snižovat detaily, je nejlepší nejprve vypnout vyhlazování hran. To přinese i více než dvojnásobek původního framerate. Slušný nárůst výkonu (20-30 %) dále přinese vypnutí efektu Motion Blur. Snížení zbylých efektů už samostatně pomůže jen mírně. Celkově ale snížení všech detailů z maxima na minimum přinese tří až čtyřnásobné zrychlení hry.

Poděkování

Děkujeme partnerům Asus, Gigabyte, Intel a MSI, kteří zapůjčili vybavení na testy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama