MSI GTX 1080 Ti Gaming X Trio ve 23 (4K) hrách a testech
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek MSI GTX 1080 Ti Gaming X Trio ve 23 (4K) hrách a testech

MSI GTX 1080 Ti Gaming X Trio ve 23 (4K) hrách a testech | Kapitola 13

Z. Obermaier

Z. Obermaier

30. 11. 2017 03:00 34

Seznam kapitol

1. MSI GTX 1080 Ti Gaming X Trio 2. Testovací sestava 3. Balení a Specifikace 4. Představení karty 5. Syntetické testy 6. BF 1, Call Of Duty, Crysis 3, Deus Ex, Doom 7. Fallout 4, Far Cry Primal, For Honor, Gears 4, GTA V
8. Hitman, Mafia 3, Mirrors Edge, Resident 7, Witcher 3 9. Division, Titanfall 2, Tomb Raider, Warhammer, WD 2 10. Shrnutí výkonu a ceny 11. Přetaktování a teploty 12. Těžení kryptoměn 13. Závěr

Dnes se podívám na svou poslední GTX 1080 Ti nejen v tomto roce, ale nejspíš vůbec. Další už bude založená na novém jádru i architektuře. O to víc je ale tato karta zajímavá, možná jde o nejtišší 1080 Ti na trhu. Chladič má velkou rezervu, karta jde solidně taktovat a umožňuje individualizaci pomocí RGB osvětlení. 

Reklama

Závěr

MSI GTX 1080 Ti Gaming X Trio ve 23 (4K) hrách a testech
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejvýkonnější grafikou všech dob je bezesporu Titan Xp, se svou cenou jde ale o kartu, která není dostupná každému. My už víme, že přetaktovaná GeForce GTX 1080 Ti na jeho výkon bez problémů dosáhne. GeForce GTX 1080 Ti dnes už začínají s cenou lehce nad 19 000 Kč, což není špatná cena. Dnes testovaná karta za částky kolem 20 500–22 500 korun není o mnoho dražší (proti nejlevnějším verzím) a má několik zásadních vlastností a funkcí navíc.

Nejdůležitější parametr je naprosto tichý chod, už karta Poseidon od Asus byla tichá, ale o této od MSI nebudete vůbec vědět, a to jsem ji testoval pár centimetrů od ucha. Tohle je jednoznačně nejtišší highend, který jsem v testu měl. V klidu se ventilátory vypnou zcela, v plné zátěži nemáte šanci „rozhodit“ kartu z klidu, chladicí výkon nového chladiče je extrémní, výrazně nad příkonem GPU, které chladí. Rezerva je ohromná. Ani s TDP na maximum se chování nijak nezmění, teploty jsou stále nízké.

Výkon karty je samozřejmě extrémní, na úrovni nepřetaktovaného Titanu Xp. Dokonce už si zde musíte dát pozor na to, jaký máte CPU. S nepřetaktovaným procesorem si takovou kartu ani nekupujte, pojede vám na půl plynu. Také v případě, že hrajete na monitoru s rozlišením nižším než 2560 × 1440 to není karta pro vás. K výkonu této grafiky potřebujete vyladit i zbytek, to jest ideálně Intel CPU s taktem 5 GHz v případě Kaby nebo Cofee Lake (Ryzen 7 na 4 GHz), nebo Core i9 na 4,6 GHz y výše. I tak se najdou hry, kdy vytížení GPU už nebude 99 procent, ale nižší a váš systém nebude stíhat kartu „krmit“ daty. Ideální použití je 4K, tam je omezení procesorem nižší a vy kartu skutečně využijete naplno.

Vzhledem k výkonnému chladiči, tichému chodu a vysokému výkonu musí být cena vyšší. Jde o jeden z nejvyšších modelů od MSI, zkrátka špičkový produkt. Dnes už jej můžete pořídit o poznání levněji než Lightning Z, což je zcela nejvyšší model. Ten má stejný chladič, tedy stejně tichý chod. Navíc ale nabízí výbavu pro extrémní taktování. Gaming X Trio je o nějakých 2500–3000 korun levnější.

Gaming X Trio je skvělá karta, a pokud sháníte jednu z nejlepších GTX 1080 Ti, tahle musí být v užším výběru.

MSI GTX 1080 Ti Gaming X Trio ve 23 (4K) hrách a testech
i Zdroj: PCTuning.cz

Za vysoký výkon na defaultu, tichý chod a možnost přetaktování bez zvýšení hlučnosti

Za půjčení grafické karty děkujeme MSI Czech republic

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama