Notebook s kalibrací displeje a tabletem – mašina za 125 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Notebook s kalibrací displeje a tabletem – mašina za 125 tisíc

Notebook s kalibrací displeje a tabletem – mašina za 125 tisíc | Kapitola 8

Jiří Zahrádka

Jiří Zahrádka

29. 6. 2011 03:00 52

Seznam kapitol

1. Specifikace 2. Konstrukce z kamene 3. Fičury 4. Výbava z desktopu
5. Celková použitelnost 6. Výkon 7. Konkurence 8. Zhodnocení

Ohromná cena, unikátní vlastnosti, těžko použitelná praxe. Lenovo ThinkPad W701ds je jedním z nejzajímavějších notebooků na trhu, který ale spíše než odladěný pracovní nástroj připomíná dort pejska a kočičky. Podívejte se na druhý unikát tohoto týdne, tentokrát ze světa mobilních počítačů a profi pracovních stanic.

Reklama

Osobně mám z notebooku pocit, že Lenovo chtělo ujet konkurenci, a tak začalo přemýšlet, čím by svůj nový model obohatilo. Už z principu je to špatně – nejde dávat uživatelům funkce, u kterých mají postupně hledat jejich smysl, naopak by se mělo vycházet z důležitých potřeb a ty se snažit plnit.

Nevidím smysl v tabletu, který je pro ruku neergonomicky natočený a má celkem malou plochu. Postranní displej by byl fajn, kdyby měl stejné rozlišení, jako ten primární, a kdyby nebyl oddělný dvojitým tlustým rámečkem. Jeho velmi špatné zobrazovací parametry navíc kazí celkový dojem, těžko říci, proč výrobce nepoužil kvalitnější panel.

 Notebook s kalibrací displeje a tabletem – mašina za 125 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Ze všeho nejlépe hodnotím integrovanou kalibraci, která jednoznačně funguje a je pro uživatele přínosem. Co chápu méně, je celkem rychlá degradace barev, dělat každých 14 dní kalibraci je docela nestandardní.

Výkon je skvělý a v nové konfiguraci bude ještě lepší. Mechanické provedení je báječné, takto by měl vypadat počítač na cesty. Přídavné funkce mi ale přijdou jen jako šidítko na zákazníka a odůvodnění vysoké ceny. Za 125 000 Kč bych čekal dva bezchybné displeje, ne jen pěkný primární a hrozný sekundární TN panel s cenou v řádu stovek dolarů.

Až do nástupu netbooků výrobci hodně vydělávali na subnoteboocích, malých ultrapřenosných mašinkách pro manažery. Dnes je tato třída zdecimovaná, a tak se výrobci začali zaměřovat na profi třídu výkonných DTR. Mávají zákazníkům před nosem lákavě vypadajícími funkcemi a důležitě vypadajícími certifikáty. Ne vždy je ale vše zlato, co se třpytí, a funkčnost mi přijde zrovna u tohoto kousku značně omezená. Za pokus o inovaci každopádně patří Lenovu dík.

 Notebook s kalibrací displeje a tabletem – mašina za 125 tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama