NVIDIA TITAN RTX ve 20 (4K) hrách a testech
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek NVIDIA TITAN RTX ve 20 (4K) hrách a testech

NVIDIA TITAN RTX ve 20 (4K) hrách a testech | Kapitola 12

Z. Obermaier

Z. Obermaier

8. 1. 2019 03:00 19

Seznam kapitol

1. NVIDIA Titan RTX 2. Testovací sestava a frekvence karty 3. Balení a Specifikace 4. Představení karty 5. Přetaktování a teploty 6. Syntetické testy
7. Battlefield 1, Doom, For Honor, GTA V, Watch Dogs 2 8. Gears Of War 4, Kingdom Come, Metro Redux, F1 9. P. Cars 2, Titanfall 2, Tomb Raider, Witcher 3, FF XV 10. Shrnutí výkonu ve 4K 11. Cena a spotřeba 12. Závěr

Ještě před koncem roku Nvidia přispěchala s uvedením nejvýkonnějšího Turingu, karty Titan RTX za 70 000 korun. O kolik bude výkonnější než RTX 2080 Ti při dvojnásobné ceně a jak se změní spotřeba u plného čipu TU102 s 24 GB pamětí? A co s ní udělá přetaktování? To si ukážeme v testu.

Reklama

Závěr

NVIDIA TITAN RTX ve 20 (4K) hrách a testech
i Zdroj: PCTuning.cz

Závěr dnes nebude složitý. Grafická karta Titan RTX je druhá nejdražší grafika, kterou si mohou koupit i hráči a hrát na ní. Nvidia s tím i počítá, jelikož nevěřím, že seženou tolik profesionálních kupců v mezeře mezi profi segmentem s podporou a certifikací (Quadro a Tesla) a běžnými herními kartami. I když je Titan RTX jistě hodně výkonný v různých renderovacích, CAM a CAD aplikacích, hlavně díky velké kapacitě paměti, výkon RTX 2080 Ti bude i tam jen o něco slabší. I přesto jsem si jist, že Nvidia těchto karet prodá mraky a kupci se najdou.

Pro hráče jde ale o peníze vyhozené z okna. Když jsem si kupoval Titan V, byl to nesmysl, ale byla to nejvýkonnější grafika na trhu pro 4K. A kdo chtěl hrát ve VR se supersamplingem nebo 4K naplno, i těch 20 procent nad GTX 1080 Ti pro něj mělo smysl. S přetaktováním jsme se dostali později na úroveň i RTX 2080 Ti a výkon karta stále má. S příchodem RTX 2080 Ti, která se dá také taktovat, už Titan V nestačí a koupit úspornější RTX 2080 Ti je dobrý nápad. I když cena je strašlivá.

Co ale nabídne Titan RTX? Já myslím, že tentokrát nic. Proti RTX 2080 Ti má jen o pár procent vyšší výkon, který každá RTX 2080 Ti lehce nažene taktováním. A dvojnásobek paměti hráč nevyužije. Taktování Titanu RTX navíc nestojí za řeč. Situace se proti časům Titanu V změnila, Titan RTX se z pohledu výkonu koupit nevyplatí ani těm, kterým na penězích nezáleží. Designově je karta super, zlatá jí sluší a vyleštěné plochy také vypadají luxusně. To je ale vše. Titanu RTX jako herní kartě se vyhněte obloukem.

Na závěr ještě připomenu jednu věc, aby to nebylo bráno jako reklama, neříkám už podruhé název obchodu. Pokud kartu a jejích 24 GB paměti využijete jako profesionál, a kupovat ji budete. Zvažte možnost ji koupit normálně na českou fakturu v českém obchodě. S tříletou zárukou přímo v Praze, což je bomba. S kartami z eshopu Nvidie byly občas potíže, sám jsem jedno martyrium s reklamací prožil (dispečink v Indii, sklad v Irsku). Cena je v českém obchodě stejná jako na webu Nvidie, tedy není co řešit.

NVIDIA TITAN RTX ve 20 (4K) hrách a testech
i Zdroj: PCTuning.cz

Za poskytnutí grafické karty a HDR monitoru BENQ děkujeme Nvidia CZ

NVIDIA TITAN RTX ve 20 (4K) hrách a testech
i Zdroj: PCTuning.cz

NVIDIA TITAN RTX ve 20 (4K) hrách a testech
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále děkujeme Asus, Česká republika

a Corsair za některé testovací komponenty

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama