Nvidia vylepšila DLSS: verze 3.5 pro kvalitnější path tracing a představení RTX Remix Half-Life 2
i Zdroj: Nvidia, CD Projekt Red
Grafické karty Článek Nvidia vylepšila DLSS: verze 3.5 pro kvalitnější path tracing a představení RTX Remix Half-Life 2

Nvidia vylepšila DLSS: verze 3.5 pro kvalitnější path tracing a představení RTX Remix Half-Life 2 | Kapitola 4

Adam Vágner

Adam Vágner

22. 8. 2023 20:50 231

Seznam kapitol

1. DLSS 3.5 a vylepšení ray tracingu pomocí AI 2. Ray Reconstruction – chytřejší než denoisery 3. Ray tracing pro Half-Life 2 4. Nvidia ACE: NPC s vlastním rozumem a GeForce Now Ultimate s výkonem RTX 4080

Celá modelová řada GeForce RTX 40 už je venku, a tak si Nvidia na Gamescom připravila várku technologických vylepšení. DLSS povýší na verzi 3.5 s kvalitnějším ray tracingem. A poprvé představila i RTX remix kultovního Half-Life 2.

Reklama

Nvidia ACE: jestli už vás omrzel ChatGPT…

Další technologie, kterou chce Nvidia prezentovat na Gamescomu, je ACE (Avatar Cloud Engine), o níž už jste možná slyšeli při ohlášení na Computexu. Jde o engine pro vytváření inteligentních NPC (nehratelných postav ve hrách). Vývojáři mohou s její pomocí vytvářet next-gen NPC s využitím generativní umělé inteligence. Hráč může s postavou „poháněnou AI“ mluvit přímo přes mikrofon, nahrávka se převede na text, který model podstrčí jazykovému modelu NeMo, který vygeneruje odpověď, ta se převede z textu zpět na řeč a následně se podle řeči animuje obličej. 

Novinkou v celém procesu je technologie Nemo SteerLM, která umožňuje nastavit osobnost. Vývojáři tak mohou naladit, jak moc bude dotyčný charakter nerudný, míru toxicity nebo do jaké míry bude vtipkovat a podobně.

Na postranní questy to asi nebude špatné. Ale stejně bych se vsadil, že se to povětšinou zvrhne v šikanování nehratelných herních postav podobně jako rozhovory s AI v ChatGPT nebo v Bingu a Bardu. Fakt je, že s panákem proti sobě to bude asi zábavnější než rozhovor s dialogovým oknem.

GeForce NOW Ultimate zařadilo vyšší rychlost

Nvidia v tiskovém „tiskovém brífinku“ také připomněla, že začátkem roku zahájila upgrade serverů GeForce Now na RTX 4080 SuperPOD. Nejvyšší tarif Ultimate za 539 korun na měsíc (448 korun měsíčně při šestiměsíčním předplatném) by měl nabídnout úroveň výkonu srovnatelnou s GeForce RTX 4080. Servery využívají technologii Ada Lovelace, podporují plný ray tracing, DLSS, Reflex, rendering ve 120 snímcích za sekundu ve 4K a až 240 snímků za sekundu s Nvidia Reflex  v nižších rozlišeních a latence end-to-end pod 40 ms, což má být podle Nvidie v řadě her hodnota srovnatelná s hraním na běžném PC a obecně nižší prodleva než při hraní na konzolích. Začátkem roku byly dostupné pouze v některých regionech, v současnosti už by měly být dostupné všem hráčům ze Severní Ameriky a Evropy. 

Nvidia vylepšila DLSS: verze 3.5 pro kvalitnější path tracing a představení RTX Remix Half-Life 2
i Zdroj: Nvidia

Takže kdybyste se ptali, kde kromě superpočítačů pro AI ještě mizí grafické čipy Nvidie….

Hráči s členstvím GeForce Now Free nebo Priority mohou získat jednodenní členství Ultimate a vyzkoušet si nárůst výkonu sami, stačí se zúčastnit výzvy Ultimate Kovaak’s challenge zveřejněné na stránkách Nvidie, odehrát v demoverzi trenažeru míření Kovaak’s příslušnou misi a po nějaké době by vám měly do e-mailu dorazit další pokyny, jak si Ultimate zdarma na jeden den vyzvednout.

Nvidia vylepšila DLSS: verze 3.5 pro kvalitnější path tracing a představení RTX Remix Half-Life 2
i Zdroj: PCTuning.cz

24. srpna se na GeForce Now mají objevit i první hry z Microsoft Xbox PC Game Pass, streamované budou jak tituly od Microsoftu, tak od třetích stran. 

Nvidia vylepšila DLSS: verze 3.5 pro kvalitnější path tracing a představení RTX Remix Half-Life 2
i Zdroj: Nvidia

A na závěr ještě kompletní prezentace Nvidie a galerie snímků z připravovaných her v plném rozlišení.

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama