pameti-ocz-eb-2048mb-kit-ddr500-platinum
Hardware Článek Paměti OCZ EB - 2048MB kit DDR500 Platinum

Paměti OCZ EB - 2048MB kit DDR500 Platinum | Kapitola 4

Z. Obermaier

Z. Obermaier

6. 2. 2006 01:00 25

Seznam kapitol

1. Úvod 2. OCZ EB 2048MB DDR500 Platinum 3. Testovací sestava a metodika 4. Výsledky testů 5. Přetaktování a závěr

V dnešní době se již 2GB operační paměti RAM stávají v oblasti high-endu nutností, a proto se po testu pamětí 2x 1GB firmy Corsair podíváme na další paměťové moduly s touto kapacitou, na opravdu luxusní 2x 1GB kit od společnosti OCZ, který je určen opravdu jen hardwarovým či herním nadšencům. Oba špičkové kity samozřejmě porovnáme a určíme vítěze tohoto klání.

Reklama

Everest - Read

Výsledek pamětí OCZ, na frekvenci 433MHz a stejném časování jako paměti Corsair, je o několik málo procent lepší, ovšem při frekvenci 500MHz je horší vzhledem k horšímu časování CL3, ale přestože jsem musel časování zvýšit je výsledek srovnatelný a dalo by se říci téměř shodný, za těchto podmínek jsou paměti vyrovnanými soupeři.

Everest - Write

Výsledky obou pamětí na obou testovacích nastavení je téměř stejný, schopnost pamětí číst data je ve všech případech shodná, test dokazuje že ani frekvence ani časování nijak nemůže výrazně ovlivnit výsledek v tomto testu. Obě paměti podávají stejný výkon.

Sandra - Int

Výsledek, v programu "Sandra" opět jasně dokresluje výsledek z "Everestu", je totiž téměř shodný, opět i zde trochu paměti OCZ překonaly druhou dvojici, ale rozdíl je tak zanedbatelný že nestojí za řeč. Za zmínku stojí alespoň absence rozdílu výkonu mezi CL2.5 a CL3, který kupodivu není téměř žádný. Obě paměti opět podávají téměř stejné výsledky.

3dmark03 - CPU

V testu výkonu procesoru a pamětí v programu 3dmark03 zvítězili paměti Corsair, avšak jak se dalo očekávat je rozdíl tak malý, že je možno ho považovat za chybu měření. Opět je zřejmé že obě paměti podávají stejný výkon a jsou tedy opět rovnocenné.

3dmark05 - CPU

Stejná situace jako u minulého testu, výsledek je téměř stejný. Obě dvojice pamětí dávají shodné výsledné skóre, ani zde nehledejme žádného vítěze, obě paměti jsou stejně výkonné.

PCmark04 - Mem

V tomto testu, vítězí paměti OCZ, ale rozdíl je v řádu procenta, je trochu s podivem že horší časování zde poráží lépe časované paměti, ale rozdíl i zde je tak malý že se na reálném výkonu nikde neprojeví, rozdíl je proto zanedbatelný.

Výsledky byly u všech testů téměř stejné, žádná paměť nijak výrazně nepřekonala tu druhou, což je vzhledem ke stejnému nebo jen trochu horšímu časování jasné. Tyto testy měli dokázat skutečnost že obě dvě paměti jsou výkonově naprosto totožné.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama