Playseat Airforce – hledá se kokpit
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Playseat Airforce – hledá se kokpit

Playseat Airforce – hledá se kokpit | Kapitola 4

Jan Schrenk

Jan Schrenk

30. 3. 2017 07:00 10

Seznam kapitol

1. Playseat Airforce – hledá se kokpit 2. Nastavte si své sedadlo dle libosti 3. Jak jsi velký, pilote? 4. Závěr – kutilský sen, pilotní noční můra?

Před dokončením recenzí produktů ze zásady nečtu recenze jiných lidí. Ale to neznamená, že nedohledávám všemožné informace. A právě při recenzování závodních sedaček Playseat jsem narazil i na kousek, po jehož zahlédnutí mé srdce letce zaplesalo a já prostě musel požádat distributora o otestování i této sedačky. A vida vida, po týdnu je Playseat u mě doma a já nasávám první dojmy…

Reklama

Závěr – kutilský sen, pilotní noční můra?

Jste-li vysocí, stejně pro vás může existovat cesta. S trochou kutilského umu si konzole upravíte. Já v nouzi podložil joystick několika knihami formátu A5 a najednou se mi pilotovalo nádherně. Když jsem s tím dále experimentoval, tak jsem zjistil, že by stačilo pod joystick a plynovou páku vložit pouze menší klínek, který by obě páky naklonil o pár stupňů vpřed. Byla to drobnost, ale pocit z letu byl najednou diametrálně odlišný. Ruce se mi mohly pohybovat zcela volně a já si svůj kokpit parádně pochvaloval. A pokud si podložíte nějakou šikovnou stoličkou i pedály (abyste je dostali výše) tak se budete oprávněně cítit skoro jako ve skutečném letadle. Ergonomie bude naprosto fantastická a vy zažijete dost možná úplně jiné pocity než ty, které se o vás pokoušely za běžným kancelářským stolem. Tehdy si budete pochvalovat investici do playseatu a jen velmi těžko se budete vracet k obyčejné židli a stolu. I když proč byste se vraceli, když už ho máte doma?

Playseat Airforce – hledá se kokpit
i Zdroj: PCTuning.cz

Jste-li menšího vzrůstu, tak si playseat postavíte tak, jak je. Zasednete, opřete se spokojeně do sedačky, dáte ruce na ovladače a rozlije se ve vás pocit absolutního štěstí. Mám-li hodnotit tento playseat jako celek, tak jsem ale vážně rozpolcený. To, co jsem rozbalil, jsem sám k poletu téměř nemohl použít. Stačilo ale pár centimetrů navíc u konzolí a najednou to bylo něco úplně jiného. Nějaké bodové hodnocení by ale asi bylo stejně zbytečné, názor si jistě uděláte sami. Sedačka je bytelná. Nikde nic nevrže, pod zadkem se nic nekývá. Jednotlivé švy vypadají poctivě, stejně jako použitý materiál. Lakování i vinil, vše působí kvalitním, velmi solidním dojmem. Na poněkud slabší slícování kostry hodinu po sestavení zapomenete a během používání na ně nemyslíte. Celá konstrukce je velmi těžká, rozhodně tak nemyslete na nějaké častější stěhování. Pokud chodíte do kokpitu s pivem a turbulence budou toho večera zvláště silné, tak díky praktickému vinylovému povrchu vše snadno a rychle očistíte. Máte-li rádi létání, nejste-li vysocí, máte-li dostatek místa pro umístění takto a máte-li i dostatek peněz, pak se investice vůbec nebojte. Pěkný a povedený kousek herního hardware.

                                         
Playseat Evolution
KLADY
Playseat Airforce – hledá se kokpit
i Zdroj: PCTuning.cz
Playseat Airforce – hledá se kokpit
i Zdroj: PCTuning.cz
ZÁPORY
Skvělá ergonomie, pokud měříte do 175 cmVysoká hmotnost i značné rozměry omezují manipulaci
Kvalitní a praktické materiálySlabší slícování nosné kostry => obtížnější montáž testovaného kousku
Příkladné dílenské zpracování většiny součástíKonzole by mohly být blíže u sebe
Super pocit letu a kontroly nad letadlemMizerná ergonomie, pokud měříte nad 180 cm
Orientační cena s DPH: 9600 Kč

Graf ceny produktu Playseat Air Force PC poskytuje server Heureka.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama