razer-diamondback-vysoce-presny-chameleon-na-vas-stul
Hardware Článek Razer Diamondback - vysoce přesný chameleón na váš stůl

Razer Diamondback - vysoce přesný chameleón na váš stůl | Kapitola 4

Štefek Petr

Štefek Petr

15. 4. 2005 00:00 44

Seznam kapitol

1. Trocha historie nikdy neuškodí 2. Razer Diamondback - bližší pohled 3. Test - hry, podložka Razer eXactMat, Test - povrchy 4. Závěr

Razer Diamondback je myš určena pro uživatele, kteří preferují maximální přesnost a plynulost pohybu, což tuto myš jasně řadí na herní scénu, kde bude představovat smrtící nástroj pro schopné hráče "First Person Shooters". Pokud si dnes vybíráte myš právě pro hraní, tak narazíte na dvě hlavní společnosti vyrábějící tento druh hardware. Řeč je o Microsoftu a Logitechu, z nichž druhá jmenovaná doposud slavila větší úspěchy na tomto poli. Ve hře je ovšem další hráč, který má co mluvit do volby o nejlepší "gamingovou" myš.

Reklama

Z porovnání třech zmiňovaných myší vyšel Razer Diamondback jako neoddiskutovatelný vítěz v kategorii přesnosti a citlivosti. Logitech má naději ve svém novém modelu MX518, který je designově shodný s modelem MX510, avšak má senzor 1600dpi a konečně i 16-bitový datový přenos. Je velmi pravděpodobné, že porovnání toho modelu s dnes testovaným Razerem dopadne velmi těsně a určit předem vítěze je nemožné.

Design Razeru je jednoduchý a ergonomie na vás nedýchá s každou křivkou myši, což ale nepovažuji za nedostatek, protože právě v jednoduchosti je síla, a to dokazuje i tato myš svým na první pohled obyčejným vzhledem, který je ovšem zároveň velmi promyšlený.

Razer Diamondback - vysoce přesný chameleón na váš stůl
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedinou výtku mám k umístění a velikosti bočních tlačítek, kde dvě z nich pro mě byla naprosto nepoužitelná (jedná se o pravé dvě tlačítka). K dispozici jsem tedy měl pouze 5 tlačítek, což pro mne bylo dostačující, ale někomu může tento nedostatek vadit. Musím říct, že tento kousek už můj stůl neopustí a mohu ho jen doporučit.

Razer Diamondback Chameleon RZD-1600c 

Klady

Zápory

+ citlivost a odezva

- boční tlačítka

+

design

+ hmotnost

 

+ always-on senzor

 

+ přesnost

 

Orientační cena:

1200 ,- bez DPH

Společně s podložkou Razer eXactMat tvoří tato myš dokonalý pár. Bohužel cena takovéhoto řešení se vyšplhá ke třem tisícům s DPH, a tak je jasné, že toto řešení není pro každého. Pokud vám však není líto dát podobnou sumu za myš a podložku, nebo jste profesionál v oblasti grafiky a her, tak si rozhodně tuto kombinaci vyzkoušejte.

Razer Diamondback - vysoce přesný chameleón na váš stůl
i Zdroj: PCTuning.cz

Platí zde však jedno pravidlo, než si danou myš koupíte, tak si ji u prodejce pořadně zkuste jak vám padne do ruky, a to i přes zajímavé pohledy prodavačů:-). Cena této myši (varianta Chameleon) je aktuálně asi  1550,- s DPH, což je něco více než u konkurenčního Logitechu (MX518 - 1400,- s DPH).    

Razer eXactMat 

Klady

Zápory

+ kvalitní provedení

- cena

+

design

+ dva povrchy s rozdílnými rastry

 

Orientační cena:

1100 ,- bez DPH

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama