Recenze Corsair K70 CORE RGB: vydařená a zároveň tichá mechanická klávesnice
i Zdroj: Corsair
Herní příslušenství Recenze Recenze Corsair K70 CORE RGB: vydařená a zároveň tichá mechanická klávesnice

Recenze Corsair K70 CORE RGB: vydařená a zároveň tichá mechanická klávesnice | Kapitola 4

David Jiránek

David Jiránek

10. 10. 2023 15:00 15

Seznam kapitol

1. Úvod, specifikace 2. Rozbalení, prohlídka a tiché spínače 3. Software a funkce 4. Závěr a hodnocení

Ve většině kanceláří najdete membránové klávesnice, jelikož jsou levné a zároveň docela tiché. Co když si ale na mechanických spínačích potrpíte, ale nechcete rušit kolegy? Corsair přišel s odpovědí a nestojí ani pořádný balík. K70 CORE RGB přichází s vyladěnými spínači, relativně nízkou hlučností a otočným tlačítkem.

Reklama

Závěr

Corsair K70 CORE RGB je minimalistická moderní mechanická klávesnice, která na první pohled působí celkem obyčejným dojmem. Na ten druhý už nabízí o trochu více funkcí, než konkurence, zejména pak robustní software, kde si můžete řadu věcí přizpůsobit do detailu. Největší sílu tohoto modelu ale vidím v kombinaci povedených spínačů a zvukové i haptické odezvě. Dlouho jsem pod prsty neměl klávesnici, na které by se tak dobře psalo, hrálo a zároveň nabízela skvělý zvuk.

Recenze Corsair K70 CORE RGB: vydařená a zároveň tichá mechanická klávesnice
i Zdroj: Corsair

Cena za Corsair K70 CORE RGB je 100 eur. Jelikož jsem model testoval před vydáním, neznám předem konkrétní českou cenu. Budu tedy počítat s částkou okolo 2 500 korun. V této kategorii najdeme například CZC.Gaming Reaper, Yenkee YKB 3400 PANZER nebo MSI Vigor GK50 Elite. Popravdě se s nima nemá cenu zahazovat, Corsair bude o level výše.

Asi největším soupeřem K70 CORE RGB bude HyperX Alloy Origins, která je často vyprodaná, ale občas i ve slevě za stejnou cenu. Zde už jde o preference ke značce a funkcím. Obě klávesnice k sobě mají blízko. Corsair nabídne navíc otočné tlačítko a lepší zvuk. HyperX zase odpojitelný kabel.

Logitech nabízí v této kategorii snad jen G413 SE. Pokud to ale s hraním myslíte vážně, tak si tactile spínače asi nepořídíte. V jiném provedení Logitech tento model nedělá. Za zmínku stojí ještě Glorious GMMK, Lenovo Legion K500 a Keychon K4. V případě Lenova jde o rozměrnější klávesnici s dedikovanými multimediálními tlačítky. Glorious jsem nenašel s lineárními spínači a Keychron není čistokrevně herní řada. Keychron alespoň nabídne vyměnitelné spínače.

Recenze Corsair K70 CORE RGB: vydařená a zároveň tichá mechanická klávesnice
i Zdroj: David Jiránek / PCTuning

Co bych doporučil? Mé „go-to” byla vždy HyperX Alloy Origins, ale to se po dnešku mění. Poměr ceny a funkcí nabízí Corsair trochu lepší, a navíc přihazuje v rámci své kategorie opravdu bezkonkurenční požitek při hraní i psaní díky tichým a skvěle vyladěným spínačům. Jde skutečně o velmi povedenou klávesnici, kde je slovíčko Core trochu na škodu. Možná Corsair ořezával něco z lepších řad, ale to dobré nechal. Vlastně ve finále přidal přesně to, co využijete. Nebýt jistých detailů, dal bych 10/10. Zápory v konečném hodnocení proto berte jako maličkosti. Možná si doma sestavíte lepší custom model, ale jako hotová mechanika s touto cenou nemá Corsair K70 CORE RGB prakticky žádné podstatné chyby.


Recenze Corsair K70 CORE RGB: vydařená a zároveň tichá mechanická klávesnice

Za poskytnutí klávesnice do testu děkujeme společnosti Corsair.

Corsair K70 CORE RGB

Verdikt

Jedna z nejlepších herních klávesnic v kategorii okolo 2,5 tisíce korun. Nabízí skvělé spínače s výbornou hmatovou i zvukovou odezvou a téměř dokonalé zpracování.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Skvělé zpracování
Výborné spínače
Klasické rozložení bez experimentování
Řada nastavení v softwaru i možnost ho nevyužívat
Skvělá zvuková odezva spínačů
Otočné tlačítko
... které má jen pár využití
Pevně připojený kabel
Nekonzistentní popisky

Udělené ocenění

PCTuning silver

Corsair K70 CORE RGB si odnáší ocenění PCTuning silver za špičkové zpracování spínačů a skvělou konstrukci při zachování rozumné cenovky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama